ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΟΚ ΠΕΡΙ... ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ

 

Θίχτηκε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ διότι σε μια εκπομπή ιδιωτικού καναλιού, συγκεκριμένα σε παιχνίδι που παρουσιάζει η κυρία Ζέτα Μακρυπούλια, κάποιος παίκτης ταύτισε την Βουλγαρία με τον ΠΑΟΚ. Επειδή πέρασε η απάντηση του παίκτη όταν η εκπομπή είναι ψυγείο, όχι ζωντανή, αναφέρει στο εξώδικο της η ποδοσφαιρική εταιρεία ΠΑΟΚ. Το πρέπον ήταν οι υπεύθυνοι του καναλιού να κόψουν τις λέξεις ''ΠΑΟΚ'' και ''Θεσσαλονίκη'' για να μη συνδέονται με την έννοια και τη λέξη ''Βουλγαρία''.

Να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους. Είναι εθνικό θέμα, είναι εθνικής σημασίας ο διχασμός που για χρόνια υποδαυλιζόταν από την αντιπατριωτική στάση κάποιων ποδοσφαιρικών οπαδών της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης. Κάφροι δεν υπάρχουν μόνο στη μια πόλη, υπάρχουν και στην πρωτεύουσα και στη συμπρωτεύουσα.

Τέλος πάντων, αυτό το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ, είναι θέμα της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Γιατί το κανάλι να κόψει την απάντηση του παίκτη που έβαλε στην ίδια μοίρα την Βουλγαρία και τον ΠΑΟΚ; Και τη Θεσσαλονίκη. Η απάντηση του άγνωστου παίκτη στην εκπομπή είναι ''χρήσιμη'' διότι μας υπενθυμίζει το πρόβλημα.

Δυστυχώς η ουσία, και η ντροπή μας, είναι πως αυτό το αίσχος έχει περάσει και σε άτομα που δεν έχουν σχέση με τα γήπεδα. Και το αίσχος δεν είναι τόσο ότι η Θεσσαλονίκη και οι ποδοσφαιρικές της ομάδες, όχι μόνο του ΠΑΟΚ, ταυτίζονται με την Βουλγαρία. Όσο ότι κάποιοι συνειδητά κι ανόητα συνεχίζουν να μη βλέπουν ενιαία την Ελλάδα.  

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΤΥΝΟΝΤΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ