ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΕΣΑ ΜΑΣ…

 

Ο άνθρωπος της φωτογραφίας μας λέγεται Neil deGracce Tyson. Άγνωστος στον πολύ κόσμο. Επόμενο. Γνωστός στον κόσμο είναι εκείνος που ακούει, εκείνος που βλέπει. Και - κανόνας αυτός - ο κόσμος μαθαίνει αυτόν που θέλει να μάθει. Κι αυτός που είναι αρεστός στα μάτια και στ’ αυτιά του κόσμου δεν είναι απαραίτητα σημαντικός.

Ο 63χρονος νεγροαμερικανός Νηλ Ντεγκράς Τάυσον είναι αστροφυσικός. Και διευθυντής στο Πλανητάριο Χέυντεν που βρίσκεται στο Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης. Να αναφέρουμε τη λεπτομέρεια: Σε ηλικία 9 ετών ο Νηλ επισκέφθηκε με το σχολείο το Πλανητάριο Χέυντεν και αποφάσισε να ασχοληθεί με το σύμπαν. Με την επιστήμη που εξερευνά τις ανεξερεύνητες περιοχές του σύμπαντος.

Σύμπαν, όμως, υπάρχει και μέσα μας, λέει ο Νηλ Ντεγκράς και το γράφει στα βιβλία του. Και αν ανακαλύψουμε το μέσα μας, το δικό μας σύμπαν στο εσωτερικό μας κόσμο, θα κάνουμε καλύτερη τη ζωή μας. Πολλά και σπουδαία θα αλλάξουν, θα γίνουν καλύτερα στον καθένα αν φωτίσει τις σκοτεινές γωνιές του προσωπικού του σύμπαντος.

Διαβαστε ακομα:

- ΘΑ ΣΑΣ ΚΤΙΣΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ!, ''ΜΑ, ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!''