ΠΑΠΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ, ΠΑΠΑΤΖΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΟΝ… ΘΕΟ

 

Ρε, πλάκα μας κάνουν οι παπάδες; Ρωτάω. Οι παπάδες μιας θρησκείας. Αν έλεγε αυγά ένας του χριστιανισμού και καλάθια άλλος του βουδισμού, δεν το συζητάμε καν. Έτσι το βλέπει το δόγμα τους, αυτό λέει ο ιερέας του. Εδώ με τον κορονοϊό το παπαδαριό έχει μπλέξει…, τι; Άστο. Δεν είναι ανάγκη να αναφέρουμε τι ακριβώς έχουν μπλέξει.

Σκάει μύτη το μικρόβιο και οι άνθρωποι της εκκλησίας της Ελλάδος δεν έχουν ενιαία γραμμή. Δεν εκπροσωπούν τον κομουνισμό και τον καπιταλισμό, για να τον ερμηνεύουν όπως κατέβει στον καθένα. Όπως τον βολεύει στον καθένα.

Θρησκεία σημαίνει Θεός. Δεν σημαίνει προσωπική άποψη. Προσωπική τρέλα. Να μην κλείσουν οι ναοί, όχι να κλείσουν. Δεν νοσεί κανείς με τη θεία Μετάληψη, όχι ο κίνδυνος υπάρχει. Αυτό που θέλει ο Θεός δεν το συζητάς. Δεν μπαίνει σε πάνελ καναλιού, τι λέτε εσείς, παναγιώτατε, ποια είναι η δική σας θέση, σεβασμιώτατε, να ακούσουμε και τι θα μας πει ο μακαριώτατος κλπ κλπ.

Γίνανε οι εκλογές στο κινάλ και τι είδαμε στο debate; Ο κάθε υποψήφιος αρχηγός, του ιδίου κόμματος, τα έλεγε διαφορετικά από τους άλλους. Δεν έχεις να κάνεις με πολιτικούς διαφορετικών κομμάτων, αλλά του ίδιου.

Το ίδιο συμβαίνει με το παπαδαριό. Ό,τι κατεβαίνει στη γκλάβα του κάθε δεσπότη, το αμολάει και λογαριασμό δεν δίνει στον Θεό. Ή ισχύει το άλλο; Ο μεγαλοδύναμος άλλα λέει στον έναν μητροπολίτη, άλλα στον άλλον. Πλάκα, δηλαδή, κάνει και ο παππούς, να το καταλάβουμε.

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΛΥΚΟΠΟΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ 'ΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΥΚΟ