ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΤΑΙ ΔΩΡΟ ΑΝ ΛΕΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 

Αληθινός ή παραμύθι φούρναρης ο άγιος Βασίλης; Το ερώτημα δεν είναι αυτό! Το ερώτημα είναι αν είναι σωστό ή όχι να πούμε την αλήθεια στα παιδιά. Αυτό είναι το αγγούρι. Μην τα τραυματίσουμε στην πιο τρυφερή τους ηλικία.

Οι μεγάλοι γνωρίζουν το παραμύθι, αυτό το χοντρό ψέμα, αλλά συμπεριφέρονται λες σε μια παγκόσμια συνωμοσία ότι ο χοντρούλης σε ηλικία παππού είναι μια πραγματικότητα. Παντού, στα μαγαζιά, στις πολιτικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κυριαρχεί ο άη-Βασίλης. Ο αγιοβασιλιάτικος, ο κάλπικος, ο κίβδηλος, ο φτιαχτός, ο πλαστός. Κι όμως δεν νοιάζεται ο κόσμος που κάνει παιχνίδι με ένα πρόσωπο απατεωνίστικο.

Απατεώνας δεν είναι ο ανύπαρκτος Βασίλης, που τον γουστάρουν και άγιο, απατεώνας γεννημένος και αδιόρθωτος είναι ο κόσμος, που χρησιμοποιεί μια μαϊμού θεότητα παραμονή πρωτοχρονιάς.

- Ο άγιος Βασίλης δεν υπάρχει

Αυτό τόλμησε να πει μπροστά σε άλλα παιδιά του ορφανοτροφείου ένα τσογλανοκόριτσο κι έχασε το δώρο. Συνέβη το 1951. Μόνο όσα παιδιά έκαναν το κορόιδο, δικαιούνταν το δώρο που τους είχε φέρει ο μπάρμπας, που ήρθε από την καπνοδόχο και το άφησε κάτω από το χριστουγεννιάτικο δένδρο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ WHISKEY!!!