ΟΥΤΕ ΕΥΡΩ ΣΕ ΜΑΤΣ ΑΔΙΑΦΟΡΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ

 
Το γράφω απ’ την αρχή. Και απότομα. Δεν ποντάρουμε στο αδιάφορο παιχνίδι. Ποτέ. Αδιάφορο είναι εκείνο όπου δεν έχουν ενδιαφέρον για το αποτέλεσμα και οι δυο αντίπαλοι. 
Θες να παίξεις; Πρόβλημα αυτό. Δεν κρατιέσαι; Δώσε την απάντηση στον εαυτό σου, γιατί θες να πληρώσεις την καβλάτζα σου. Σε ματς στα οποία απαγορεύεται να δώσουμε κι ένα ευρώ. Δεν το επιτρέπουν οι 10 τζογαδόρικες Εντολές. Ποντάρεις μόνον όταν η απόδοση “λέει”, Εντολή Νο 1. Το απόλυτο ρίσκο η πρόβλεψη σε τόσο ρευστή αναμέτρηση, Εντολή Νο 2.
Το ξαναλέω. Μακριά από παιχνίδι που δεν έχει βαθμολογική ή άλλη σημασία και για τις δυο ομάδες. Για ματς που γίνεται μονάχα για την τηλεόραση και τους χορηγούς. Και τους μπουκ. Κακώς το λένε “ματς της παρηγοριάς”. Της απελπισίας είναι, όχι της παρηγοριάς, όταν ούτε η μια, ούτε η άλλη ομάδα κινδυνεύουν ή έχουν πλέον στόχο. 
Αν επιμένεις να παίξεις σε αγώνα που δεν ερεθύζει την πρόβλεψη, τότε κάνω... πρόταση! Παίξε χωρίς φράγκο.

- Πώς!

Κάνε παιχνίδι χωρίς να βάλεις χέρι στην τσέπη. Γίνεται!  Μια προσωπική ιστορία…

…Όποτε ανέβαινα βουνό κτυπούσε ακανόνιστα η καρδιά μου από τη λαχτάρα να παίξω. Και ο μαλάκας επιτόπου όρμαγα στη ρουλέτα κι άπλωνα μάρκες. Σκέφτηκα πως αυτή δεν είναι σωστή τζογαδόρικη συμπεριφορά. Μετά από πέντε χρόνια ρεγουλάριζα τον εαυτό μου, κι έβαλα φρένο. Περνούσα ψύχραιμος την είσοδο στην Πάρνηθα και βολτάριζα στη μεγάλη αίθουσα χωρίς καν να δώσω χρήματα στον κρουπιέρη, να πάρω μάρκες. Πρώτα κόζαρα τις ''προτιμήσεις'' της μπίλιας τούτη τη νύχτα, ποια νούμερα γούσταρε και ανάλογα την πήγαινα πάσο, όμως έπαιζα “πνευματικά”. Τι σημαίνει αυτό;

Κανονικό παιχνίδι, έτσι, ε; Πόνταρα σε κάθε μπίλια με τη σκέψη μονάχα. “Έχανα''; Άλλαζα τραπέζι, και συνέχιζα το φαντασιακό ''παιχνίδι'' μου και μόνο όταν αισθανόμουν ότι μου ερχόταν η ρέντα, τότε έμπαινα στη μάχη με το παραδάκι μου. Αν, όμως, συνέχιζα να τρώω ξύλο στο ''πνευματικό'' παιχνίδι, τότε συνέχιζα να ποντάρω χωρίς λεφτά.

Θες, λοιπόν, σώνει και καλά να παίξεις σε αροντάριστο παιχνίδι. Παίξε με την φαντασία σου και έχεις την ευκαιρία να κάνεις ένα τεστ. Να βαθμολογήσεις την τζογαδόρικη κλάση σου. Και να χάσεις, κερδισμένος θα’ σαι! Και επειδή επέδειξες εγκράτεια, και δεν ξοδεύτηκες!  

Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ