ΑΝΟΗΣΙΑ ΝΑ ΜΠΕΡΔΕΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ... ΠΟΥΤΙΝ

 

Το είπε ο Βαρθολομαίος. Οικουμενικός πατριάρχης.Άνοιξε το άγιο στόμα του και πέταξε μια οικουμενική ανοησία. Ότι ο Πούτιν δίχασε τους ορθόδοξους. Αν πράγματι συμβαίνει αυτό, τότε ο μόνος που δεν φταίει είναι ο καπετάν γκάγκστερ της Ρωσίας, ο Πούτιν.

Οι Ρώσοι είναι ορθόδοξοι, το ίδιο και οι Ουκρανοί. Τι εννοεί ο μπάρμπας, όταν λέει πως ο Βλαδίμηρος τους δίχασε; Ο πιστός είναι με την πίστη του, δεν είναι με τον ομόδοξο στη θρησκεία άλλης χώρας. Ο πιστός είναι με τον Θεό και τον Χριστό, τον άγιο Χαράλαμπο και την οσία Εφραιμία. Αυτό δεν αλλάζει επειδή ο επίσης χριστιανός ορθόδοξος καλώς ή κακώς είναι στο αντίπαλο στρατόπεδο. Πολεμικό, οικονομικό, πολιτικό, ποδοσφαιρικό στρατόπεδο.

Το ότι έχουν την ίδια πίστη ο Ουκρανός και ο Ρώσος δεν σημαίνει ότι είναι… ενωμένοι. Ούτε ο Πούτιν ξεκίνησε τον πόλεμο για να… διχάσει κανέναν. Ούτε να… ενώσει κανέναν. Μιλάμε ή αμολάνε σαχλαμάρες; Για σκοπούς που δεν έχουν καμιά σχέση με θρησκείες και εκκλησίες ο Πούτιν - και χωρίς να φοβάται τον Θεό- έβαλε μπροστά τη βρωμοδουλειά να καταπιεί την Ουκρανία. 

Με την ευκαιρία, αν μιλάμε σοβαρά, τότε λέμε ότι ο Βαρθολομαίος είναι επικεφαλής μιας χριστιανικής εκκλησίας, της ορθόδοξης, που είναι πολλαπλώς διχασμένη! Πρώτα από άλλους χριστιανούς, άλλες χριστιανικές εκκλησίες. Και υπ’ όψιν ότι και οι ορθόδοξοι είναι διχασμένοι σε διαφορετικά εκκλησιαστικά σουπερμάρκετ. Η ορθοδοξία δεν είναι μια φίρμα, μια αλυσίδα μεγαλοκαταστημάτων, αλλά παίζουν με διαφορετικά brandname.

Ορθόδοξοι οι Ρώσοι, αλλά η ρωσική εκκλησία δεν έχει, ούτε θέλει να έχει σχέση με το οικουμενικό πατριαρχείο. Το ίδιο και η ουκρανική εκκλησία, άλλο μαγαζί είναι κι αυτή. (Στη φώτο ο οικουμενικός με τον πατριάρχη της Ρωσίας Κύριλλο, που το παίζει και πολύ χριστιανικά τουμπεκής για τον πόλεμο στην Ουκρανία)

Διαβαστε ακομα:

Η ΕΙΣΒΟΛΗ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ... ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ