Η ΓΚΡΑΝ ΣΟΥΞΕ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Κάποιοι λένε ότι ο Θεός είναι κατασκεύασμα του ανθρώπου. Αυτό, λέω εγώ, δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει Θεός. Πιθανόν να υπάρχει, όμως πραγματικά να μην έχει σχέση με τον φανταστικό Θεό, εκείνον που έστησαν οι άνθρωποι, όπως τους βολεύει.

 

Παρακάτω. Αν δεχθούμε ότι πράγματι υπάρχει Θεός κι όχι μόνον, αλλά είναι υπαρκτός σύμφωνα με τους προφήτες, όπως τον παρουσιάζουν τα ιερά κείμενα, τότε μόνον μεγαλοδύναμος δεν είναι. Το πιο σωστό είναι να πεις ότι ο ένας και μοναδικός Θεός είναι αποτυχημένος.

Εκτός κι αν συμφωνήσουμε ότι ζούμε σ' ένα επίγειο παράδεισο, κατά τας εντολάς του Υψίστου. Γι' αυτό έφτιαξε τον άνθρωπο ο Θεός, όχι το δημιούργημά του να διασύρει τον δημιουργό του. Ο Ύψιστος, λοιπόν, πάντα σύμφωνα με τας γραφάς, ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΕ που δημιούργησε τον κόσμο, τον άνθρωπο και τα ζώα, και κάποια στιγμή είπε:

 

-Άι σιχτίρ, δεν πάει άλλο! Οι άνθρωποι έχουν γίνει πολλοί, πάρα πολλοί, είναι και κακοί, και βίαιοι, έχουν ξεπεράσει στις αμαρτίες κάθε όριο κι εγώ δεν θα τους τιμωρήσω μόνο, αλλά θα τους εξαφανίσω!

Δεν λέμε ούτε φωνήεν, ούτε σύμφωνο παραπάνω απ' ό,τι αναφέρει η Βίβλος. Το περίεργο, μάλιστα, είναι ότι ο δημιουργός και τιμωρός Θεός, αφού έκανε το λάθος να φτιάξει αυτόν την κουφάλ τον Αδάμ, ο οποίος αμέσως ξέφυγε από το δρόμο του Θεού, αποφάσισε να εξαφανίσει και τα φουκαριάρικα ζώα. Τι φταίνε, αρχηγέ, τα τετράποδα, τα ψαράκια, τα πουλάκια να την πληρώσουν κι αυτά επειδή το δίποδο είναι ανίκανο να διάγει ζωή ενάρετη.

Η κουβέντα επειδή σα σήμερα 5 Απριλίου, θεωρείται ότι το 2.348 προ Χριστού «κάθισε» η βάρκα του Νώε στην κορυφή του Όρους Αραράτ, που βρίσκεται στην σημερινή Αρμενία. Το έργο:

 

-Νώε, έχω μια αποστολή για εσένα..., ξύπνησε άγρια μεσάνυχτα τον πιστό του ο Θεός.

Ποιος είναι ο Νώε που έζησε 950 χρόνια, ούτε 951. Είπαμε. Λέμε τι γράφουν τα κιτάπια της θρησκείας μας, δεν είμαστε σεναριογράφοι, παραμυθογράφοι να λέμε ό,τι μαλακία έρχεται στη φαντασία μας. Είναι ο ένατος στη σειρά απόγονος του Αδάμ ο γιος του Λαμέχ, ο προπάτορας Νώε, πατέρας τριών αγοριών, ο οποίος εκτέλεσε κατά γράμμα ό,τι τον διέταξε ο ένας και πολύ ζοχάδας Θεός.

 

- Τελικά, Νώε, την κάνω γυριστή. Θα σκοτώσω όλους τους ανθρώπους και όλα τα ζώα, αλλά ο κατακλυσμός μου θα 'ναι ο πρώτος και ο τελευταίος. Το ανθρώπινο γένος θα διασωθεί δι' εσού. Εγώ θα πλημμυρίσω τον πλανήτη, να μη μείνει ούτε ένα ζωντανό και ο κόσμος θα συνεχιστεί, όμως σ' αυτή τη δόση πολύ καλύτερος, όπως ακριβώς τον θέλω να 'ναι.

''Φτιάξε μια κιβωτό... ''' ζήτησε ο Θεός από τον Νώε. Κιβωτός στα εβραϊκά είναι κάθε πλεούμενο. Η λέξη Νώε σημαίνει  Ανακούφιση. ''Μέσα στην κιβωτό να μπεις εσύ και η οικογένειά σου, και όλα τα ζώα... ''  έδωσε την εντολή ο Θεός στον Νώε

 

Άντε πάλι αιμομειξία, για να πολλαπλασιαστεί ο άνθρωπος. Όπως ο Αδάμ συνουσιάστηκε τις κόρες του, και η Εύα δέχθηκε σπέρμα από τους γιους της- δεν γινόταν διαφορετικά. Έτσι και ο Νώε και οι γιοι του. Ξεπαρθένευαν κόρες, ανηψιές, ξαδέλφες, για να γεννηθούν οι νέοι πιστοί, οι άνθρωποι σ' έναν κόσμο καλύτερο. 

''Επτά ζευγάρια από κάθε είδος ζώου θα βάλεις μέσα στο παπόρι... '' συμβούλευσε ο Θεός για να είναι σίγουρος. ''Και από ένα ζευγάρι κάθε «μη καθαρού ζώου». Ποια ζώα είναι αυτά; Όσα έχουν διχαλωτή οπλή, κι εκείνα τα υδρόβια χωρίς πτερύγια και λέπια. Άντε τώρα να βγει στο κυνήγι ο Νώε, να τσακώσει και τα έντομα που του ζήτησε ο Θεός, και τα αγριοπούλια, ό,τι σέρνεται, ό,τι πετάει.

 

-Θα φτιάξεις κιβωτό μήκους 500 πήχεων, πλάτους 300, 30 μέτρων ύψους και το παπόρι να έχει τρία πατώματα. Έτσι θα στήσεις τα χωρίσματα, έτσι θα φτιάξεις την κουπαστή κλπ. κλπ.

Με λεπτομέρειες ναυπηγικής τέχνης μίλησε στον Νώε ο Θεός, όταν αποφάσισε με την Κιβωτό να προχωρήσει σε μια διορθωτική, σοφρωνιστική «λύση» του ανθρώπινου γένους. Δεν τα κατάφερε, όμως. Ίδιος και απαράλλαχτος συνεχίζει να 'ναι ο άνθρωπος. Τζάμπα, λοιπόν, ο κατακλυσμός της οργής και της κρίσης του μεγαλοδύναμου. Απέτυχε πάλι ο αληθινός Θεός, όπως και οι ψεύτικοι προηγούμενοι Θεοί. Υπ' όψιν ότι το στόρυ του κατακλυσμού έπαιζε και σε παλαιότερες θρησκείες, με εντολείς τους παραμύθηδες ειδωλολατρικούς Θεούς σ'άλλους μυθολογικούς Νώε..

Διαβαστε ακομα:

ΑΚΟΜΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΤΟΝ ΔΑΥΙΔ...