ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΚΑΛΟΓΡΙΑ ΚΑΙ ΛΕΣΒΙΑ

 
Το 1972 κάνει την ταινία ''Λουλούδι της Σάρκας'' και προκαλεί πάταγο. Γλύπτης παντρεμένος καψουρεύεται γυναίκα μικρής ηλικίας και τα υπόλοιπα σεξουαλικά στην οθόνη. Το 1992 μια άλλη ταινία σοκαριστική, το ''Βασικό Ένστικτο''. Η μαστοριά είναι η ταινία να γίνει θρύλος, πέρα από την όποια αξία της, την όποια ποιότητα της. Κάνει άλλος τολμηρή ταινία, υπερεαλιστική, αλλά περνάει ντούκου.
Ο Ολλανδός σκηνοθέτης Πωλ Βερχόφεν στα 82 του δεν το βάζει κάτω. Στο Φεστιβάλ Κανών το 2021 στέλνει το Benedetta και για μια φορά ακόμα προκαλεί. Και αναστατώνει. Καθολικοί πιστοί, της καθολικής πίστης αχτιβιστές ζήτηασν να απαγορευτεί η ταινία Μπενεντέτα διότι, λέει, προσβάλλει τον Χριστό και τα λοιπά, λοιπά γνωστά σ' αυτές τις ιστορίες. 
Γιατί διαμαρτύρεστε, σχολιάζει ο Βερχόβεν, η ταινία είναι βιογραφική, άρα μιλάει για πραγματικό γεγονός. Παραμύθι. Η δικαιολογία του κινηματογραφιστή. Έστω ότι πράγματι το 1625 η κάποια Μπενετέτα Καρλίνι ήταν καλογριά και λεσβία. Και λοιπόν; Ο Βερχόφεν εκμεταλλεύεται την περίπτωση για να παρουσιάσει μια τσόντα. Τα υπόλοιπα που επικαλείται είναι τρίχες κατσαρές. 
Τώρα, αυτοί που κάνουν μανούρα, οι γραφικοί του καθολικισμού, είναι νούμερα. Το παραμύθι τους κι αυτοί. Σιγά που σκοτίστηκε ο Χριστός και ένοιωσε προσβεβλημένος με την σκανταλιά του σκηνοθέτη. Υποτίθεται πως ο Ιησούς έχει άλλες πιο σοβαρές δουλειές να επιτελέσει. Ή δεν έχει;
Διαβαστε ακομα:

ΕΧΩ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ