ΑΠΟ ΚΟΡΜΙ Η ΖΩΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΤΖΕΝΗΣ

 

Δεν θυμάμαι την Αλίκη Βουγιουκλάκη, σε ταινία όχι στην προσωπική της ζωή που δεν μας ενδιαφέρει, να είχε δώσει ερωτικό φιλί σε άνδρα. Ο πρωταγωνιστής του έργου να πάρει στην αγκαλιά την δημοφιλέστερη Ελληνίδα ηθοποιό και με πάθος, με πόθο, να την χουφτώσει, να την φιλήσει στο στόμα. Η μακαρίτισσα το έπαιζε το κορίτσι της ελληνικής οικογένειας.

Και η άλλη, η Τζένη Καρέζη, το αντίπαλο δέος της Βουγιουκλάκη, δεν ήταν η γκόμενα. Ωραίο πρόσωπο, όμως άβυζη και με κορμί νοικοκυράς. 
Το sex-symbol τη δεκαετία του '60 ήταν η Ζωή Λάσκαρη. Καμία σύγκριση ως ηθοποιός με τις άλλες δύο. Η Θεσσαλονικιά, άλλωστε, δεν πήγαινε για ηθοποιός, δεν “το είχε”, απλά είχε βγει σταρ Ελλάς, λέγεται στα 15 της, όχι μεγαλύτερη, και βρέθηκε λόγω Δαλιανίδη στην ταινία “Ο Κατήφορος”, του 1961.

Ένα κορίτσι με λαχταριστό, όχι και φλογερό, κορμί η Λάσκαρη κατάφερε χωρίς ταλέντο υποκριτικής, παρ' ότι υστερούσε και σε φωνή, να γίνει η φιρμάρα στο σινεμά, ενώ προσπάθησε να διακριθεί και στο θέατρο, κάποιες φορές με έργα ποιοτικά. Και πέρα από το σουξέ της έγινε, τελικά, μια αγαπημένη και πολυσυζητημένη φιγούρα της μεταπολεμικής Ελλάδος.

Γύρισε συνολικά 24 ταινίες, σ' όλες πρωταγωνίστρια. Ξαδέλφη της είναι η τραγουδίστρια Ζωή Κουρούκλη (1937 -2018), με την οποία είχε το ίδιο όνομα, γι αυτό της το αλλάξανε σε Λάσκαρη. Στα χαρτιά εμφανίζεται να γεννήθηκε Δεκέμβριο του 1944, πέθανε το 2017, σα σήμερα 18 Αυγούστου. Τα τελευταία χρόνια, επειδή δεν είχε συμβιβαστεί με την ηλικία της, εμφανιζόταν λες και είχε φορέσει στο τεντωμένο πρόσωπό μια γυαλιστερή μάσκα και έδειχνε ένα αφύσικο, εξωγήινο πράμα.

Η Λάσκαρη έκανε δυο κόρες, με διαφορετικό πατέρα. Η πρώτη είχε παντρευτεί τον μακαρίτη Βλάση Μπονάτσο (1949 - 2004) και η άλλη, κόρη και του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, είχε παντρευτεί τον πρώην δήμαρχο Στυλίδος Απόστολο Γκλέτσο (1967).

Διαβαστε ακομα:

ΜΕΓΑΣ ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ, ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ 2 ΟΣΚΑΡ