ΠΑΝΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΕΜΟ...

 
Ξένα μέσα δημοσιεύουν το σύγχρονο χάρτη των πολεμικών συγκρούσεων, αλλά και εκείνων των διαφορών ανάμεσα σε χώρες που ανά πάσα στιγμή είναι δυνατόν να εξελιχθούν σε εστία πολέμου. Μέσα στη λίστα και το έργο Τουρκίας- Ελλάδος (φώτο), μια ακόμα ανοιχτή πληγή...
Μη λέμε πολλά και πολυμεταχειρτισμένα. Το Νο 1 στάνταρ από την αρχή της Ιστορίας, για να είμαστε ακριβείς, πριν ακόμα αρχίσει να καταγράφεται η Ιστορία, είναι ο πόλεμος. Πάντα ο άνθρωπος πολεμούσε με άνθρωπο.
Και θρησκείες να μην υπήρχαν, που κι αυτές βάζουν μπουρλότο σε πολέμους, και ιδεολογίες να απουσίαζαν, και συμφέροντα να μην κυκλοφορούσαν, ο άνθρωπος δεν θα καθόταν ήσυχος. Ποτέ.
Το τελευταίο. Κι αν πράγματι ήταν εκτός παιχνιδιού όλα όσα υποτίθεται λειτουργούν στην έκρηξη πολεμικής σύγκρουσης, ο μαλάκας της Ιστορίας, ο πιο μαλάκας από καταβολής, αναφέρομαι βέβαια στον άνθρωπο, θα έβρισκε τις αιτίες, προκειμένου να δικαιολογήσει τη μαλακία του να κάνει πόλεμο. Να υπηρετεί τον πόλεμο. Που δεν είναι μαλακία, είναι ανάγκη υπαρξιακή. 
Διαβαστε ακομα:

ΖΩΓΡΑΦΙΣΕ ΚΑΙ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΛΟΥΚΡΗΤΙΑΣ