ΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ Ο ΠΟΥΤΙΝ

 
Ξένος δημοσιογράφος το έγραψε. Μια ερώτηση έθεσε ο άνθρωπος και ξεβράκωσε το σύμπαν. Μια ερώτηση τόσο, μα τόσο αποκαλυπτική, που δεν χρειάζεται απάντηση!!! Αυτή είναι η τεράστια σημασία του δημόσιου λόγου. Η ερώτηση να σε καίει ολόκληρο. 
- Τι να έχει στο νου του ο Πούτιν;
Αυτό αναρωτιέται ο δημοσιογράφος και δίνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο την αλήθεια. Ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι απόφαση ΕΝΟΣ ανθρώπου, όχι ενός λαού, ενός κόμματος, μιας χώρας, μιας παρέας, μιας σέχτας, Ένας άνθρωπος αποφάσισε, ένας άνθρωπος, ο ίδιος αποφασίζει αν θα συνεχίσει τον πόλεμο, αν θα το σταματήσει και πότε.
Ένας άνθρωπος έχει κάνει ανά κατά διά την προσωπική ζωή, την καθημερινότητα εκατομμυρίων χριστιανών σαν την χριστιανική χάρη του ίδιου του Πούτιν.  Αρκεί να λάβει κανείς υπ' όψιν του τις επιπτώσεις παγκόσμια της προσωπικής απόφασης του τσάρου να βομβαρδίζει μια ξένη χώρα.
Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Ένας άνθρωπος νόμιμα, δημοκρατικά, διαδικαστικά, με την έννοια ότι στο κόλπο του πολέμου μπαίνουν κι άλλοι, παρασκηνιακά κι όχι. Τα ρεμάλια της ρωσικής εκκλησίας, τα πουλημένα τομάρια καλλιτέχνες, οι εγκάθετοι δημοσιογράφοι, και βέβαια στρατηγοί και πολιτικοί, ο κρατικός, δηλαδή ο προσωπικός μηχανισμός του τσάρου Πούτιν. 
Ένας άνθρωπος.
Διαβαστε ακομα:

Η ΑΛΗΘΙΝΑ ΜΟΝΑΚΡΙΒΗ ΚΡΑΥΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ