ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ Η ΡΩΣΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΗΝ... ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 
Τα σοβιετικά τανκ μπαίνουν νταηλήκι στη Βουδαπέστη του 1956. Κανείς δεν μίλησε. Κανείς δεν αντέδρασε, από τα δυο στρατόπεδα. Τους ανατολικούς και τους δυτικούς. Όλοι στο κόλπο. Όλοι στην... ''κατανόηση''. Δικά της οικόπεδα, της Σοβιετικής Ένωσης, είναι η Ουγγαρία, και η Τσεχοσλοβακία, την οποία... επισκέφτηκαν τα σοβιετικά άρματα του 1968.
Μετά τον πόλεμο οι ΗΠΑ δεν έχαναν την ευκαιρία να δείξουν ότι έχουν αναλάβει τον πατριαρχικό ρόλο του πλανητάρχη. Μπούκα όπου γουστάρουμε. Τσιμουδιά από την απέναντι πλευρά, τη σοβιετική. Ο λόγος για την ειρήνη και τον αφοπλισμό έτσι, να λέμε ότι τα είπαμε εμείς.
Τι αποδείχθηκε, τελικά, και να μη ντρεπόμαστε να το παραδεχθούμε. Μια τρύπα στο νερό κάνουν οι διαδηλώσεις στους δρόμους, οι διαμαρτυρίες στις πλατείες, για τα Βιετνάμ, τα Ιράκ τα Αφγανιστάν και τις Ουκρανίες. Αυτοί που αποφασίζουν τις εισβολές γράφουν στις κάννες των πολυβόλων τους όσους αντιδρούν και δεν ποντάρουν στη παθητική στάση της σιωπηλής πλειοψηφίας.
Μπήκε ο Ρώσος στην Ουγγαρία; Οι πρώτοι που περίμενες να ξεσηκωθούν ήταν οι κομουνιστές. Αυτοί έχουν φάει το παραμύθι ότι οι λαοί είναι ελεύθεροι, ανεξάρτητοι και το σωστό να ζουν εν ειρήνη. Τι συζητάμε; Εδώ η Ρωσία καταγγέλλει την... Ουκρανία ότι από τότε που ξεκίνησε τον πόλεμο δεν παίζει στα ίσα. Εκεί φτάσαμε. Εκεί είμαστε, δηλαδή, πριν ακόμα ξεκινήσουμε.
Καταδικασμένοι είμαστε όταν όλοι οι άλλοι δεν τα βάζουν στα ίσα με τον κάθε εισβολέα. 
Διαβαστε ακομα:

Η ΓΗΡΑΙΑ ΚΥΡΙΑ ΤΩΝ ΩΚΕΑΝΩΝ