ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ ΤΟΥΣ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ!

 

Λατρεύω τον επαγγελματισμό. Υποκλίνομαι στον κάθε ερωτευμένο με τη δουλειά του. Στην όποια εργασία κάνει. Την αγαπάει; Μου κάνει. Αυτό θα πει επαγγελματισμός, για να κάνουμε ταμείο. Να μ' αρέσει, να δίνομαι σ' αυτό με το οποίο ασχολούμαι, βιοποριστικά κι όχι. 

 

Δεν μου έκανε καμία εντύπωση όσα διάβασα να λέει ο Κύπριος, πρώτη φορά ακούω το όνομά του, Χάρης Ζαμπαρλούκος (φώτο), διευθυντής φωτογραφίας σε χολυγουντιανές παραγωγές. Σε συνέντευξή του μίλησε για τις προσωπικές εμπειρίες του με διάσημους ηθοποιούς.

Στον αθλητισμό το λέμε προπόνηση. Μιλάει μόνη της η ίδια η λέξη. Πριν, δηλαδή, αρχίσεις να τρέχεις, να πηδάς, οτιδήποτε στον αγωνιστικό χώρο, θα πονέσεις. Προ-πόνηση. Ένας ηθοποιός κάνει πρόβα. Προετοιμασία κι αυτός.

 

Τα γυρίσματα στην ταινία «Μάμα Μία» κράτησαν 17 ημέρες, λέει ο Ζαμπαρλούκος, και οι πρόβες 30 ημέρες! Σε μια ταινία του Τζαίημς Μποντ, λέει ο Ζαμπαρλούκος, ο Ντάνιελ Γκρεγκ, ηθοποιός ικανός για φιλμ δράσης και με θεατρική παιδεία, μόλις τελείωνε μια σκηνή, ενώ όλοι οι τεχνικοί φεύγανε, αυτός άρχιζε τις πρόβες για το επόμενο γύρισμα.

 

Με τον Μάικλ Καίην νόμιζες ότι όλα είναι εύκολα. Τόσο άνετα και πετυχημένα έβγαζε τις σκηνές. Τι συνέβαινε; Ο καλλιτέχνης ερχόταν πάντα προετοιμασμένος.

Άλλο. Νόμιζα ότι ο Άντονυ Χόπκινς ήταν δύσκολος, απρόσιτος, στριφνός. Απεναντίας! Ο επαγγελματίας. Συνεννοήσιμος. Συνεργατικότατος. Χωρίς ποτέ να διαμαρτυρηθεί.

 

Το τελευταίο από τον Ζαμπαρλούκο, για τον κορυφαίο σαιξπηρικό ηθοποιό της Αγγλίας, τον Κένεθ Μπράνα. «Κολοσσός. Τελειομανής. Ως σκηνοθέτης ζούσε κάθε λέξη των ηθοποιών στην ταινία».

Έτσι που λες. Είναι σταρ, κάνει ταινίες με αμοιβές εκατομμυρίων δολαρίων. Είναι σούπερ ταλέντο, αλλά τα δίνει όλα στο γήπεδο, στο πλατώ.

Διαβαστε ακομα:

ΠΕΘΑΝΑΝ ΜΕ ΤΟ ΓΙΑΤΑΓΑΝΙ ΜΑΤΩΜΕΝΟ