Η ΑΝΤΡΑΧΩΡΙΣΤΡΑ ΕΓΙΝΕ ΣΚΛΑΒΑ ΠΡΙΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕΙ

 

Κατέληξαν σε Κουρδορωσίδα μανεκέν, κάποια Αμίρα Κασάρ (φωτό από την ταινία), η οποία δεν ήταν η κατάλληλη να αποδώσει το χαρακτήρα και τη ψυχή της ανυπότακτης γυναίκας, και της ξελογιάστρας του σπουδαιότερου Βρετανού ποιητή μετά τον Λόρδο Μπάυρον, του Τεντ Χιουζ, συζύγου της Σύλβιας Πλαθ.

Πριν συνεχίσω προτείνω να διαβάσεις αν δεν το έκανες, το κείμενο με τίτλο ''Ζευγάρι ποιητών πρώτα τρίγωνο, μετά δίγωνο μ' άλλη σύνθεση''. Η Άσια Ουέβιλ, περί αυτής ο λόγος, κόρη Εβραιορώσου γιατρού και μιας αλλόκοτης Γερμανίδας, είχε το προνόμιο, λόγω των γονέων της, να εξελιχθεί σε μια κοσμογυρισμένη, κοσμοπολίτισσα κουλτουριάρα. Όταν συναντήθηκε με τον Τεντ Χιουζ, η Άσια είχε ήδη κάνει τρεις γάμους και είχε ζήσει συνταρακτικούς έρωτες. Αυτή, 34 χρονών, ο τρίτος σύζυγος 26. 
Ένα χρόνο μετά την εκρηκτική σχέση Τεντ - Άσιας, η Σύλβια Πλαθ, αφού μπαινόβγαινε σε κλινικές διότι ήταν ψυχολογικά διαταραγμένη, αυτοκτονεί το 1963, σα σήμερα 11 Φεβρουαρίου. Κι εκείνη, η Άσια, η ανεξάρτητη, η ασυμβίβαστη, η ατίθαση γίνεται σκλάβα του ποιητή. Ανέχεται τα πάντα από τον ποιητή, να την προσβάλλει, να την περιφρονεί, να την κερατώνει. Μέχρι που αυτοκτονεί κι αυτή, μάλιστα με τον ίδιο τρόπο της Σύλβιας.

Μίλησε η Εντολή. Τι άλλο!. Η Άσια αυτοκτόνησε με “Εντολή” της Σύλβιας Πλαθ, η οποία είχε αυτοκτονήσει πριν από επτά χρόνια, ''Εντολή'' ήταν η ίδια η καταραμένη συνείδηση της Άσια, η οποία δεν βρήκε ποτέ τις ισορροπίες της επειδή ήταν η αιτία της αυτοκτονίας της Σύλβιας. Και γι' αυτό η ίδια δεν βρήκε την ευτυχία με τον Τεντ Χιουζ.

Μετά την αυτοκτονία της Άσια ο Τεντ Χιουζ ξαναπαντρεύτηκε το 1970. Παρά τις πιέσεις ποτέ δεν αναφέρθηκε στην Σύλβια και την Άσια. Είπε μονάχα μια φράση, την οποία δεν θα την αναφέρω. Αν το κάνω, θα υποχρεωθώ να γράψω 7.000 λέξεις ακόμα. Ο ποιητής πέθανε στα 68 του Οκτώβριο του 1998.

Διαβαστε ακομα: 

 

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ... ΕΞΟΔΟ