ΤΟΝ ΚΑΨΑΝΕ ΖΩΝΤΑΝΟ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 
Από πιτσιρικάς είχα φτιάξει φάκελο για τον Φίλιππο που γεννήθηκε το 1548 κι όταν φόρεσε το ράσο άλλαξε το όνομα του, έγινε Τζορντάνο. Το πως τον αντιμετώπισαν άλλοι ρασοφόροι κάνει εντύπωση, όχι τι ακριβώς υποστήριζε ο ίδιος, άστο αυτό. Αν λάβεις υπ' όψιν σου τις σκέψεις φωτισμένων μυαλών τα τελευταία 1.500 χρόνια στην Ευρώπη, θα χάσεις το μπούσουλα. Κάτι είπε κι αυτός, ο Giordano Bruno που, χωρίς να αρνιέται τον Θεό, δεν δεχόταν τη θεϊκή υπόσταση του Χριστού.

Ποιος κερατάς είναι αυτός του τάγματος των Δομηνικανών μοναχών και τολμάει να βγαίνει εκτός θεολογικής γραμμής του μαγαζιού; Φιλόσοφος και αστρολόγος είναι. Στα παπάρια μας, ας είναι και μαθηματικός και ποιητής, αυτός ο Ιορδάνης Μπρούνο, να του πείτε να προσέξει τι λέει, διαφορετικά θα φάει το κεφάλι του.

Λίγο μυαλό να έχει κάποιος φρικάρει με τη στάση του ιερατείου εναντίον του Τζορντάνο ο οποίος θεωρούσε, πρώτον, ότι το σύμπαν είναι Εκείνος, δηλαδή ο Θεός. Και, δεύτερον, ότι χρησιμοποιείται η θρησκεία ως μέσο εξουσίας στις μάζες, στους αμαθείς, άρα είναι επικίνδυνη διότι στον κόσμο μέσα κυκλοφορούν και αμέτρητοι τραμπάκουλες.
Πιτσιρικάς αναρωτιόμουνα. Οι αξιωματούχοι της Εκκλησίας του καθολικισμού δεν έχουν μπέσα, δεν ντρέπονται να καίνε κόσμο στην πυρά αν κάποιος τα λέει διαφορετικά; Το σπουδαιότερο. Αλήθεια, τι ντροπή για τη θρησκεία της αγάπης να δολοφονεί ιερωμένους όπως ο Τζορντάνο Μπρούνο. Και από την άλλη το ιερατείο να αδιαφορεί για το τι θα πουν οι σκεπτόμενοι. Στα παπάρια τους οι σκεπτόμενοι! Η θρησκεία είναι το πιο πανίσχυρο ναρκωτικό. Ποιοι και πόσοι από τους πιστούς να την αμφισβητήσουν, ακόμα κι αν κάποιοι Πάπες συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των πιο επιφανών καθαρμάτων της Ιστορίας.
Το σύμπαν είναι άπειρο, υπάρχουν κι άλλοι πλανήτες εκτός της Γης - είπε ο Τζορντάνο. ''Πάρε πίσω αυτά που λες... '' του ζήτησαν, όταν τον στήσανε στην Ιερά Εξέταση. ''... Τι χοντρομαλακίες τσαμπουνάς, θες να μας τρελάνεις;''. Τίποτα αυτός. Ξεροκέφαλος. Με τις αλυσίδες οι άνθρωποι του Θεού τον φυλάκισαν για 7 χρόνια και τελικά, το 1600, σα σήμερα 17 Φεβρουαρίου, τον έκαψαν ζωντανό, τον μάρτυρα της επιστήμης, τον παγκόσμιο φιλόσοφο, που είχε μελετήσει, όχι μόνο άγιο Φαφούτη και όσιο Τσιφούτη.αλλά και Πλάτωνα και Πυθαγόρα, Δημόκριτο και Πλωτίνο.
Διαβαστε ακομα:

ΞΑΝΑΓΙΝΕ Η ΔΙΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2.400 ΧΡΟΝΙΑ!