ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ ΤΗ ΓΗ ΚΙ ΑΛΛΑΞΤΕ ΜΥΑΛΑ, ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΣΩΤΗΡΙΑ

 
Μιλάει ο Στήβεν Χώκιγκ. Το μυαλό. Το πρώτο τους δυο τελευταίους αιώνες, μην πάμε πιο πίσω. Το άτομο είχε σκέψη με την οποία επικοινωνούσε με το σύμπαν. Με το άπειρο. Καθηλωμένος ήταν στο αναπηρικό καροτσάκι και δεχόταν «μηνύματα» από το υπερπέραν και έλεγε πράγματα μακριά από ''επιστημονικές'' αλήθειες. Αυτά που ισχυριζόταν ο Stephen Hawking δεν αφορούσαν συμπεράσματα και αποτελέσματα ερευνών, μελέτες και ό,τι είχε αποδειχθεί.

Ο κάθε χάλιας ό,τι θυμάται, χαίρεται. Μας πυροβολούν καθημερινά μ' ένα κάρο μαλακίες πολιτικοί και δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες και παρουσιαστές. Ποτέ άλλοτε ο άνθρωπος δεν ήταν τόσο ανυπεράσπιστος. Με τη δικτατορία των μήντια και τον ολοκληρωτισμό της μεγαλύτερης πόρνης της αιωνιότητας, λέω για την τεχνολογία, ο άνθρωπος σήμερα θέλει, δεν θέλει έχει μετατραπεί σε άβουλο θύμα μιας δίχως έλεος επίθεσης.

Ο Χώκιγκ είναι φως. Ένα ξυπνητήρι. Μίλησε στο BBC και πρότεινε την επέκταση σ' άλλα αστέρια. Κι αυτή δεν ήταν απλά μια πρόταση αυτή, την θεωρεί ως αναγκαιότητα. Για μην εκλείψει το ανθρώπινο γένος, δεν έχει άλλη επιλογή παρά να την ψάξει σ' άλλον πλανήτη. Αυτό είναι το ζουμί.

Αστέρι είναι και η γη που, και κατά τον Χώκιγκ, σε 1.200 χρόνια, σίγουρα μέσα σε 10.000 χρόνια θα ψάχνεις να βρεις στο διάστημα την αγαπημένη μας μπάλα, τον ''στρογγυλό'' πλανήτη μας, τον πιο θαυμαστό καμάρι της δημιουργίας.

Η καταστροφή της γης, η μεγάλη της απειλή είναι η επιστήμη. Η τεχνολογία. Η ίδια, δηλαδή, η ανθρωπότητα προκαλεί τον κίνδυνο με την πρόοδο της τεχνολογίας. Αυτά έλεγε το μυαλό του σακάτη σοφού.

Πού θα πάει, ρε, το έργο με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Κάποτε θα έρθει η στιγμή της έκρηξης. Αντέχεις μέχρι αυτούς τους βαθμούς, παραπέρα καίγεσαι. Και τι έγινε! Ποιος, ποιοι θα κλάψουν στο σύμπαν αν τελειώσει το έργο σ' έναν πλανήτη που τον δούλεψαν προφήτες και μάγοι, θεοί και σοφοί, πατριάρχες και ποιητές, πολέμαρχοι και επαναστάτες.

Αυτά από τον αποδυτηριάκια με αφορμή το θάνατο του Stephen William Hawking το 2018, σα σήμερα 14 Μαρτίου. Ο Βρετανός αστροφυσικός και κοσμολόγος είχε γεννηθεί στην Οξφόρδη Ιανουάριο του 1942 από μάνα και πατέρα γιατρούς. Για δεκαετίες και μέχρι το θάνατο καθηλωμένος σε αναπηρικό καρότσι, αλλά με έντονη και... πλούσια σεξουαλική ζωή.
Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ ΟΙ ΧΟΥΛΙΓΚΑΝ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ