ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ Ο ΘΕΟΣ

 

Ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο, σου λέει. Κι εγώ λέω ότι ο πίθηκος προέρχεται από τον άνθρωπο. Ουδείς το έχει πει αυτό, το λέει ο αποδυτηριάκιας. Μην πω το άλλο. Ότι ο άνθρωπος είναι η μετεξέλιξη της κότας. Ποιος είναι σε θέση επιστημονικά να καταρρίψει αυτή τη θέση μου; Όπως το άλλο, το αυγό γέννησε την κότα και η κότα το επίσης δίποδο άνθρωπο.

Γιατί, μήπως έχει απορριφθεί η θεωρία του Τσαρλς Ντάργουιν, στην Ελλάδα γνωστού ως Καρόλου Δαρβίνου; Όχι, βέβαια. Το 1859 ο εν λόγω Άγγλος βιολόγος, γεωλόγος, ζωολόγος διετύπωσε την περιβόητη Θεωρία της Εξέλιξης των ζωικών και φυτικών ειδών με φυσική επιλογή δια της κληρονομικότητας των τυχαίων συγγενών μεταλλάξεων. Μπήκε ο δικός σου σ' ένα καράβι στρατιωτικό, με σκοπό να κάνει για πέντε χρόνια χαρτογράφηση στα νησιά Γκαλάπαγκος, Φώκλαντ, του Πράσινου Ακρωτηρίου, στην Αυστραλία, στην Νότια Αμερική. Ο Τσαρλς άρχισε να μαζεύει δείγματα από ζώα και φυτά και το 'ριξε στη βαθειά μελέτη. Τελικά, έβγαλε το συμπέρασμα ότι όλα τα πρωτεύοντα, μέσα και ο άνθρωπος, έχουν ένα κοινό πρόγονο.

Οι παρατηρήσεις του Δαρβίνου αποτέλεσαν την πρώτη επιστημονική βάση για τη ‘’βελτίωση’’ των ζώων-  που μεγάλωναν σε εκτροφεία, βόδια, πρόβατα, γουρούνια-  με τη διασταύρωση και την επιλεκτική αναπαραγωγή. Δηλαδή. Έκαναν ό,τι υποτίθεται ο δημιουργός Θεός, για κάποιους η Φύση, αλλά τα είδη εξελίχθηκαν, εξελίσσονται σε άπειρες μορφές ζωής.

Ο Δαρβίνος γεννήθηκε Φεβρουάριο του 1809 και πέθανε το 1892, σα σήμερα 19 Απριλίου. Ανέπτυξε τη θεωρία του στο βιβλίο Η Καταγωγή των Ειδών, το 1859. Τον θάψανε, δίπλα στον Ισαάκ Νεύτωνα, στο Αβαείο του Ουέστμίνστερ. Η θεωρία του ακόμα ταλαιπωρεί
Διαβαστε ακομα:

ΣΟΦΟΙ ΚΑΙ ΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΛΟΓΙΑ ΞΕΝΑ