ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΗ ΠΟΡΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΑΣ

 

Τα παράλια της σημερινής Τουρκίας, ο παράδεισος της γης βρέχεται από την ανατολική πλευρά του Αιγαίου. Για την Έφεσο και την Μίλητο είχαν ξεκινήσει τους περσικούς πολέμους οι Αθηναίοι, οι γαμάω της εποχής τους, η ιμπεριαλιστική δύναμη απλωμένη διεθνώς. Ο Αλέξανδρος έχει περάσει τον Ελλήσποντο κι επόμενο είναι να κατευθυνθεί προς το νότο, οι ελληνικές πόλεις στα παράλια τον περιμένουν.

Στο εχθρικό στρατόπεδο. Πολεμικό συμβούλιο δυο σατράπες Πέρσες. Δυο κυβερνήτες μεγάλων περιοχών. Παρών ο Έλληνας στρατηγός Μέμνων, στην υπηρεσία του Μεγάλου Βασιλέως, του Δαρείου. Δεν είναι ο μόνος Έλληνας, στρατιωτικός και πολιτικός, που κονομάει από την αυλή της Περσίας.

Ο Μέμνων έχει έτοιμο πλάνο να αντιμετωπιστεί η απειλή Μέγας Αλέξανδρος. Να βρει έρημη γη ο Μακεδόνας. Κάψτε όλες τις σοδιές. Μόνον έτσι θα γυρίσει πίσω ο κοντός. Ρίξτε λεφτά στην Αθήνα και την Σπάρτη, δεν γουστάρουν το τσογλάνι του Φίλιππου. Παραμύθι του Αλέξανδρου ότι ξεκίνησε πόλεμο κατά της Περσίας στο όνομα της Ελλάδος. Για αντίποινα. Για όσα έκαναν οι Πέρσες εναντίον των Ελλήνων. Δεν τα μασάνε αυτά στην Αθήνα και στην Σπάρτη.

Ρόδιος ο Μέμνων, από μάνα Περσίδα αριστοκράτισσα. Κι αυτός πολύ σωστά είχε συστήσει στους Πέρσες να στείλουν τον στόλο τους στον Ελλήσποντο. Αυτοί, όμως, τα ζώα μου αργά.

Όταν ο Αλέξανδρος μπήκε στις Σάρδεις πήρε πρέφα τι είχε γίνει. Οι υποψίες του επιβεβαιώθηκαν. Στημένο το δηλητήριο Αθηναίου Δημοσθένη. Με λεφτά των Περσών. Στο pay-roll του Δαρείου ήταν ο σπουδαίος ρήτορας. Η δε Σπάρτη, όπως η Αθήνα, πώς και πως περίμεναν την αποτυχία του Αλέξανδρου, να του βγουν μετά από αριστερά, με πακέτα από Περσία, βέβαια.

Μαλακία του Δαρείου να μη δώσει εντολή να καεί το σύμπαν, να αφήσει τον Αλέξανδρο να ψοφήσει της πείνας. Ήθελε να αναμετρηθεί με τον γιο του Φίλιππο στο πεδίο της μάχης. Αυτό ακριβώς ήθελε Ο Μακεδόνας! Σούπερ καυλωμένος επάνω στον Βουκεφάλα ήταν κιόλας βαρεμένος με τον πυρετό του πολέμου. Προηγουμένως ο Αλέκος μήνυσε στον τοποτηρητή του στην Μακεδονία, τον στρατηγό Αντίπαρο: 'Όρμα στην πουτάνα την Αθήνα, να πάθει ό,τι της αξίζει να δεν σέβεται τον Αλέξανδρο'.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟΥ ΕΙΧΕ... ΑΡΧΕΣ