ΦΑΤΣΕΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΜΟΛΙΣ ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ...

 
Αφήνουμε στην άκρη τα ιστορικά, τα σχετικά με την πολυσυζητημένη Συνθήκη της Λωζάνης. Πράγματι, έχει μπόλικο ενδιαφέρον ιστορικό αυτή η συμφωνία στην ελβετική πόλη πριν 100 χρόνια, όπου  ορίστηκαν τα σύνορα της νέας, της σύγχρονης Τουρκίας, αμέσως μετά τη διάλυση της οθωμανικής αυτοκρατορίας. Ας μείνουμε στις φάτσες... Τις αρχαίες με σχεδόν σημερινές φορεσιές.
Το ίδιο παρατηρεί κανείς και σε παλιές φωτογραφίες ενδεκάδων στο ποδόσφαιρο. Μόλις πριν 70 χρόνια, δηλαδή μετά τον πόλεμο, και απορείς για τα κορμιά των ποδοσφαιριστών. Εποχή πριν ακόμα μπουν στο πρόγραμμα τα βάρη και τα φάρμακα στην προετοιμασία και η δύναμη με την ταχύτητα στο παιχνίδι.
Ιούλιο του 1923 έπεσαν οι υπογραφές στη Συνθήκη της Λωζάνης και βλέποντας τη φωτογραφία θαρρείς πως οι άνθρωποι, όλοι στον άλλον κόσμο πια, πριν πεθάνουν δεν πρόλαβαν να δουν τηλεόραση ή  να πιάσουν κινητό τηλέφωνο στο χέρι. Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, δεύτερος από αριστερά στους καθήμενους.
Δεν υπάρχει χρόνος. Κι αν το υπολογίσεις, τον μετράς διαφορετικά. Μ' άλλες ταχύτητες... Πολύ πιο γρήγορα τρέχει στα χρόνια μας σε σύγκριση με τον περασμένο αιώνα, με τους περασμένους αιώνες.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ GAY ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ