ΕΝΑ ΤΕΡΑΣ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ ΜΙΚΥ ΜΑΟΥΣ

 
Την δεκαετία του '60 εμφανίστηκε στα περίπτερα της Ελλάδος ο Μίκυ Μάους και πέθανε, εξαφανίστηκε εκδοτικά το 2013, στις 7 Σεπτεμβρίου. Τα περιοδικά του Μίκυ τα έφαγε το σκοτάδι της οικονομικής κρίσης, όμως η αλήθεια να μην κρύβεται. Ο παιδικός ήρωας του Ουώλτ Ντίσνεϋ ανήκει σε μία άλλη εποχή πεπερασμένη, όχι μόνο για την πραγματικότητα της Ελλάδος.
Στις παιδικές ψυχές, τις άδολες και τρυφερές απευθυνόταν ο Μίκυ Μάους, η Μικρή Λουλού και ο Ντόναλντ Ντακ. Σήμερα τα παιδιά, και στις πιο τρυφερές τους ηλικίες, τα δαιμονίζουν τα ηλεκτρονικά παιχνίδια. Η γαμημένη τεχνολογία στην υπηρεσία του Διαβόλου. Τα γκάτζετ εξαγριώνουν τα παιδιά. Τα κάνουν επιθετικά. Τα αποστασιοποιούν από την οικογένεια τους, αλλά και από τον ίδιον τους τον εαυτό.

Πέραν από την Αμερική, ο ποντικός Μίκυ Μάους αγαπήθηκε σ' όλον τον κόσμο. Τα παιδιά σε κάθε τόπο άνοιξαν την αγκαλιά της ψυχής τους κι άρχισαν να «επικοινωνούν» με τον Μίκυ, και τον καλύτερο του φίλο, τον σκύλο Γκούφυ. Σαν κανονικός άνθρωπος ο Μίκυ ήταν αρραβωνιασμένος με την ποντικίνα Μίνυ.

Kάποιοι, σ’ άλλους χρόνους και καιρούς, μεγάλωναν με τα Ομηρικά Έπη, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Χθες με τον Μίκυ και τον Γκούφυ. Σήμερα με το τέρας του ψηφιακού στηβτζομπισμού.

Ο Walt Disney είναι ο δημιουργός του Mickey Mouse, του ποντικού, πρωταγωνιστή σε ατελείωτες ιστορίες κόμικ, όπου συμπεριφέρεται ως άνθρωπος. Ως δίποδο. Ποτέ δεν είδαμε τον Μίκυ τον mouse, τον ποντικό να περπατάει με τα τέσσερα.

Το όνομα Ουώλτ Ντίσνεϋ είναι τόσο διάσημο όσο και η επινόησή του, ο Μίκυ Μάους, με το κόκκινο παντελόνι, τα κίτρινα παπούτσια και τα μεγάλα άσπρα γάντια. Είναι «ανθρωποειδές» ποντίκι. Λειτουργεί όπως ένας σκεπτόμενος άνθρωπος. Σκέπτεται, κινείται, δρα όπως ο άνθρωπος.

Τα ζώα δεν είναι άνθρωποι. Ποιος, όμως, λέει ότι κάθε άνθρωπος δεν μοιάζει σε σκέψη, δεν χαρακτηρίζεται από τη σκέψη κάποιου ζώου, άλλος με φίδι, άλλος με αλεπού και βουβάλι, άλλος με αετό και κουνέλι.

Διαβαστε ακομα:

ΣΚΟΤΕΙΝΗ Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΧΙΤΛΕΡ