ΕΡΑΣΤΗΣ ΣΤΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΖΩΗ

 

Παντρεύτηκε τέσσερις φορές, όλες από έρωτα ο Αλέκος Αλεξανδράκης, όμως με την γυναίκα της ζωής του, την επίσης ηθοποιό Νόνικα Γαληνέα, έζησε 21 χρόνια χωρίς γάμο. Άρεσε στις γυναίκες ο άνδρας. Ήταν τραβηχτικός. Αμέτρητες οι κατακτήσεις του, κυρίως της μιας ημέρας, μιας εβδομάδας. Φατσικά, φυσιογνωμικά δεν ήταν ο τύπος του εραστή, τουλάχιστον σύμφωνα με την κινηματογραφική του εικόνα. Να, όμως, που θεωρήθηκε ο χωρίς αντίπαλο ζεν πρεμιέ στο θέατρο και το σινεμά. Τι σημαίνει αυτό;

Έπασχε το ελληνικό θέατρο από ωραίους αλλά και ταλαντούχους. Από γόηδες δυναμικούς και αστραφτερούς. Όταν πρωτοβγήκε στο σανίδι, σε ηλικία 21 χρονών ο Αλέκος Αλεξανδράκης, ο Αιμίλιος Χουρμούζιος, προσωπικότητα της κριτικής, έγραψε στην “Καθημερινή”: “Παρουσιάστε όπλα! Επιτέλους, ένας εραστής στο θέατρο”.

Σεμνό παιδί ο Αλεξανδράκης, χαμηλών τόνων στην προσωπική του ζωή, όμως στον ερωτικό τομέα ανεξάντλητος. Άπαικτος. Οι περιπέτειες με τις εφήμερες γνωριμίες θα άξιζε να συμπεριληφθούν σε βιβλίο. Η Νόνικα Γαληνέα έλεγε ότι το αυτοκίνητο του Αλέκου μετατρεπόταν σε κρεβάτι. Γεννήθηκε Νοέμβριο του 1926 και πέθανε από καρκίνο σα σήμερα στις 8 Νοεμβρίου, το 2005.

Στα 15 του χρόνια ήταν στην εθνική ομάδα ξιφασκίας. Προοριζόταν για αξιωματικός του Ναυτικού. Πρωτοεμφανίστηκε το 1949, στο θέατρο και στο σινεμά, έπαιξε σε 75 ταινίες.

Πολυεθνικός γαμπρός ο Αλεξανδράκης. Στο Σουδάν γνώρισε την γυναίκα στον πρώτο του γάμο. Ο δεύτερος γάμος με Γαλλίδα, ο τρίτος με την ηθοποιό Αλίκη Γεωργούλη και ο τέταρτος με μια Ελβετίδα. Ήταν πάντα πολιτικοποιημένος, αριστερός. Στη φώτο με την Μελίνα Μερκούρη.

Διαβαστε ακομα:

ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΡΩΤΑ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΤΗΝ ΥΔΡΑ