ΠΟΣΟ ΝΑ ΜΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΟΙ... ΚΟΥΝΗΜΑΤΟΛΟΓΟΙ

 

Κουνήθηκε το έδαφος. Σεισμός. Το πήραμε πρέφα στο σπίτι κι όταν περπατούσαμε στο δρόμο. Κουνήθηκε μαζί και η μισή Ελλάδα. Και οι λεγόμενοι σεισμολόγοι έχουν έτοιμο το συμπέρασμα. Το ένα κούνημα είναι άσχετο με το άλλο. Δεν συνδέονται οι δυο ισχυρές σεισμικές δονήσεις.

Πριν 40 τόσα χρόνια ο αποδυτηριάκιας έγραψε τη μεγάλη κουβέντα. Δεν υπάρχουν σεισμολόγοι. Τους ασχολούμενους με το αντικείμενο επιστήμονες σωστό είναι να τους αποκαλούν μετασεισμολόγους, όχι σεισμολόγους.

Ο μετεωρολόγος μας λέει τον καιρό. Προβλέπει με ακρίβεια, εκτός απροόπτου, θερμοκρασία και καιρικά φαινόμενα στη θάλασσα και στη ξηρά. Ο αποκαλούμενος σεισμολόγος με τα όργανα του και τις ατέλειωτες μελέτες στους καταγραμμένους σεισμούς, δεν είναι σε θέση να σε προειδοποιήσει. Να μας πει, έστω και στο περίπου, συγκεκριμένα ΕΔΩ ή ΕΚΕΙ και ΤΟΤΕ θα εκδηλωθεί κούνημα. 

Με το μπαρδόν, δεν έχω εμπιστοσύνη στις όποιες θεωρούμενες ''προβλέψεις'' των σχετικών με τους σεισμούς επιστημόνων. Αφέλεια είναι να εφησυχάζουμε από κάθε είδους τέτοια ''προφητεία''. Δεν είμαι ο ειδικός να εκτιμήσω την αναγκαιότητα της μελέτης των σεισμών, όσων έχουν εκδηλωθεί. Κατά πόσο στο μέλλον η σεισμολογία θα καταστεί χρήσιμη στον άνθρωπο. Το σίγουρο είναι ότι ο ειδήμων με τους σεισμούς έχει λόγο μόνο... μετά, όχι πριν ξεκινήσει το κούνημα.
Διαβαστε ακομα:

ΕΤΣΙ ΦΕΥΓΕΙ Η ΒΡΩΜΙΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ