ΑΓΝΗ ΖΩΗ ΑΝΤΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΛΑΦΡΙΑ ΝΥΧΤΑ ΑΝΤΙ ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ

 
Οι Βούλγαροι δεν λένε «Καλή Νύχτα». Θα πούνε Καλημέρα, Καλό πρωΐ, όμως για το βράδυ το λένε πιο προχωρημένα. Αντί, λοιπόν, οι βόρειοι γείτονές μας να πουν ''καληνύχτα'', εύχονται \ «Ελαφριά Νύχτα»! 

Πας για το κρεββάτι. Τι επιθυμείς; Να έχεις ήσυχο ύπνο, όχι ταραχώδη, όχι εφιαλτικό, όχι βαρύ. Γι’ αυτό, οι Βούλγαροι λένε «Λέκα Νοστ». Ελαφριά νύχτα να σε βρει.

Οι Έλληνες έφτιαξαν γλώσσα, μετά έγινε η λατινική και στη συνέχεια όλες οι άλλες. Μη φεύγουμε από το θέμα μας. Οι Άγγλοι έχουν διαφορετική λέξη για τα δάχτυλά, fingers για τα χέρια, toes για τα πόδια. Μαλακία των Ελλήνων να ονοματίζουν το ίδιο τα δάχτυλα, και του χεριού και του ποδιού.

Οι Έλληνες αρχαιολάτρες εδώ και χρόνια έχουν τακιμιάσει με οργανώσεις και πολιτιστικά σωματεία της Κόστα Ρίκα. Αυτό οφείλεται στο ισχυρό κλίμα φιλελληνισμού στην Κόστα Ρίκα. Τρεις πόλεις της έχουν τα ονόματα της Ελλάδος (Grecia), της Αθήνας (Atena) και της Σπάρτης (Esparza). Ποιος είναι ο χαιρετισμός στην καθημερινότητα της Κοστα Ρίκα;
Εμείς λέμε «Γειά σου», δηλαδή να έχεις υγεία. Οι Κοσταρικανοί λένε «Pura Vida», δηλαδή αγνή ζωή. Αντί για καλημέρα, λένε Pura Vida και εννοούν να έχεις μια μέρα χωρίς προβλήματα, χωρίς περιπέτειες..
Διαβαστε ακομα: