ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ, ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ!

 
Δεν τους μπορώ τους παπάδες, όλους τους παπάδες, του κάθε δόγματος, όταν ανοίγουν το στόμα τους και μιλάνε για θέματα εντελώς άσχετα με την ειδικότητά τους. Παπάς είσαι, κύριε, η δουλειά σου, η μαστοριά σου, τέλος πάντων η ειδικότητα σου είναι να ασχολείσαι με τον Θεό. Με την άλλη ζωή, δηλαδή. Την αιώνια, όχι την γήινη.

Τι συμβαίνει, όμως; Το παπαδαριό ξηγιέται όπως οι πολιτικοί. Φοβερά πράγματα. Είναι πολιτικός, παριστάνει τον πολιτικό, τον αποδέχονται σαν πολιτικό, κι αυτό σημαίνει πως είναι σ' όλα ειδικός. Έχει άποψη και σαν εκπαιδευτικός, και σαν συγκοινωνιολόγος, οικονομολόγος, υγειονολόγος, εργατικολόγος, νομικός, γεωπόνος, ρε για τα πάντα θα πει τι πρέπει να γίνει.

Συμπαθητικός άνθρωπος και μ' έναν άλλο λόγο προέρχεται από το βαθύ παρελθόν ο οικουμενικός πατριάρχης, ο οποίος όμως πέφτει εύκολα σε γκέλα όταν κάποιος τον επισκεφθεί. Είτε αυτός είναι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, είτε κάποιος άλλος εκκλησιαστικός λειτουργός. Του την πέφτουν, που λες, και τι να κάνει ο φουκαράς κύριος Βαρθολομαίος, λέει τα δικά του. 

Κανονικά, λέω εγώ, όταν είσαι πατριάρχης κι όχι παπατζής λες στον καθένα που θέλει(;) να πάρει ευλογία ή ό,τι άλλο Δεν ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο και με τίποτα άλλο, μέλημά μου είναι η ψυχή του ανθρώπου, το θείο, το ουράνιο μπλα μπλα μπλα.

Που λες κάποιοι Κύπριοι επισκέφθηκαν τον κύριο Βαρθολομαίο. Κι αυτός είπε Είμαι μαζί σας και η λύση του κυπριακού προβλήματος πρέπει να γίνει στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου. Πέφτεις από τα σύννεφα. Υπάρχει διεθνές δίκαιο; Δεν το ήξερα, ρε. Και το διεθνές δίκαιο υπηρετεί τους μικρούς και αδύνατους; Ρε, είμαι πολύ αδιάβαστος.
Διαβαστε ακομα:

ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΞΕΚΟΛΛΗΣΕ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ ΒΟΛΤΑ...