ΝΑ Μ' ΑΓΑΠΑΝΕ ΚΙ ΑΣ ΜΗ ΜΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑΝΕ

 
Τι θα πει αγιοποίηση; Η απόφαση κάποιο άτομο να θεωρείται, να είναι άγιο. Και τι κερδίζει ο αγιοποιηθείς, ο άγιος, μετά το θάνατο του. Τι να την κάνει την αγιοσύνη ένας πεθαμένος; Ερώτημα. Όχι, βέβαια, για να τα περνάει καλύτερα στον άλλον κόσμο. Αν συμβαίνει αυτό, τότε μιλάμε ότι ελέγχεται ο Θεός. Μ' άλλα λόγια ο μεγαλοδύναμος περιμένει το μήνυμα από τη γη για να τον ενημερώσει. Αυτός είναι καλό ανθρωπάκι, να τον προσέχεις, ήταν καλός άνθρωπος, άλλωστε γι' αυτό τον αγιοποιήσαμε με τη δική σου φώτιση.
 
Η αθανασία είναι  άλλο έργο. Και κάποιοι επιδιώκουν, προτιμούν από την αγιοποίηση την αθανασία. Ίσως διότι η ζωή τους είναι τέτοια με συνέπεια να είναι απίθανη η αγιοποίηση τους από το παπαδαριό. Όπως κάποιοι πιστεύουν στην Ανάσταση νεκρών, στην Επιστροφή των πεθαμένων, στην Δευτέρα Παρουσία, έτσι και κάποιοι άλλοι, χριστιανοί και όχι, ποντάρουν στην Αθανασία. Την άσχετη με την Ανάσταση των σωμάτων. Δηλαδή;

Κάνω ό,τι κάνω στην γη με μοναδικό σκοπό την Αθανασία μου. Να γίνω Αθάνατος, όχι Άγιος. Εγώ θα αθανασιοποιηθώ, δεν θα αγιοποιηθώ. Και για να το πετύχω ασχολούμαι μονάχα με τον εαυτό μου, όχι με τον άλλον, με το τι κάνει ο άλλος.

Δεν μ' ενδιαφέρει ο άλλος, σου λέει ο υποψήφιος Αθάνατος. Είμαι άνθρωπος και γεννήθηκα για ένα μόνο λόγο, να κερδίσω την Αθανασία μου. Να με θυμούνται, να με θαυμάζουν και αφού ψοφήσω. Να με αγαπάνε και ας μη με προσκυνάνε. Αληθινός άνθρωπος ήμουνα, δεν παραμύθιασα με θαύματα, Ούτε τα έκανα, ούτε μου τα χρέωσαν όσοι κονομάνε με την αγιοποίηση μου.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΝ ΣΠΡΩΧΝΩ, ΑΡΑ ΕΙΜΑΙ ΑΝΔΡΑΣ