ΒΑΡΟΣ 500 ΚΙΛΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ... ΠΑΧΥ

 
Φίδι είναι αλλά όχι....φιδάκι. Αν ξέρεις τι θα πάθεις έτσι και βρεθείς στην... αγκαλιά του, έχεις κιόλας πεθάνει από την τρομάρα σου. Κουλουριάζεται ολόγυρα σου κι όταν κάνει  τη δουλειά, ρίχνει ένα σφίξιμο και σε τελειώνει. Σου σπάει κόκκαλα και σου κόβει την αναπνοή. Ανακόντα είναι αυτό. Ο φίδαρος, μέχρι επτά μέτρα, μέχρι και εκατό κιλά.  Θα τον συναντήσεις κυρίως σε Κολομβίες και Βενεζουέλες, σε ζούγκλες μέσα. 
Στη ζούγκλα του Αμαζονίου έπεσαν στην περίπτωση. Κάποιοι μανιακοί, όλοι αυτοί που με την κάμερα έχουν την ωραία τρέλα να παρακολουθούν πλάσματα της άγριας φύσης. Βρήκαν ανακόντα μεγαλύτερο από επτάμισυ μέτρα και βάρους μισό τόννο. Μάλιστα, κύριε. Φίδι 500 κιλά! Το... φουκαριάρικο!!! Πως να τη βγάλει με τέτοιο βάρος. Όλο και περισσότερο η ζωή του γίνεται δύσκολη. Τι να φάει και σε ποιο γήπεδο να κυνηγήσει το θύμα του. Καταδικασμένο είναι αυτό το άγνωστο μέχρι σήμερα είδος ανακόντα να επιβιώσει.
Τα νερά που ζει το ανακόντα γίνονται λιγώτερο καθαρά και η τροφή του περιορίζεται διότι μικραίνουν οι ζούγκλες. Στη φώτο, λιοντάρι, ο βασιλεύς της ζούγκλας στον τελευταίο του ασπασμό αιχμάλωτο ανακόντα.
Διαβαστε ακομα:

ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΣ... ΤΟΥΑΛΕΤΑ!