ΠΩΣ ΞΗΓΙΕΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΤΗΝΟΣ;

 
Στη Θεσσαλονίκη βρήκαν ηλικιωμένη γυναίκα σε άθλια κατάσταση. Δαρμένη, δεμένη χειροπόδαρα και φιμωμένη με μiα πετσέτα στο πρόσωπο. ''Μίλησε'' το κτήνος.

Ο αποδυτηριάκιας το έχει φωτογραφήσει το κτήνος. Είναι δίποδο, δεν ακούει μουσική, δεν καταλαβαίνει τη βροχή. Δεν αισθάνεται πόνο, δεν βλέπει χρώματα. Και το λεξιλόγιό του δεν ξεπερνάει στη σούμα τις 34 λέξεις.

Τι κάνεις με το κτήνος; Με τον βρωμόπουστα, τον γεννημένο να κάνει κακό. Και δεν έχει κανένα, μα κανένα δισταγμό να βλάψει τον άλλον, μάλιστα με το χειρώτερο τρόπο, τον πιο κτηνώδη. Γιατί; Είναι κτήνος. Όχι θηρίο, όχι άγριο ζώο. Κτήνος είναι. Έτσι προκατασκευασμένος βγήκε από την κοιλιά της φουκαριάρας της μάνας του.

Τραγωδία κι αυτή, μια κανονική γυναίκα να είναι μητέρα ενός κτήνους. Πρώτη η μάνα αντιλαμβάνεται την κατάρα στο γέννημά της. Τι να κάνει, όμως; Να το σφάξει το χαλασμένο, το μπάσταρδο; Να προλάβει έτσι όλα τα δεινά που θα προκαλέσει το κτήνος.

Τι κάνεις με το κτήνος; Ρωτάω. Και σε ξαναρωτάω. Τι κάνεις; Τον πιάνεις και τον ρίχνεις πίσω από τα σίδερα. Φθάνει αυτό; Έχεις καθαρίσει ως κοινωνία, το ερώτημα. Να κάνει τέτοιο κακό σε μία γριούλα κι εσύ η πολιτισμένη κοινωνία, όταν τον φέρεις βόλτα στη φυλακή, να τον ταίζεις, να του παρέχεις τουαλέτα, ηλεκτρισμό, θέρμανση, στρώμα; Το ερώτημα. Τι κάνεις με το κτήνος;
Διαβαστε ακομα:

ΝΑΚΑΕΙ ΖΩΝΤΑΝΗ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΠΕΘΑΜΕΝΟΥ