ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΖΗΣΑΝ ΜΑΖΥ ΜΕΝΕΓΑΚΗ ΚΑΙ ΛΑΤΣΙΟΣ

 

Μενεγάκη και Λάτσιος, οι πρώην σύζυγοι, έχουν πλακωθεί, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ. Δεν έχω δική μου πληροφόρηση, άλλωστε δεν μ’ ενδιαφέρει προσωπικά το ζήτημα. Τότε γιατί γράφεις γι’ αυτούς; Επειδή, κύριε, μου δίνουν μία ωραία, μία βολική αφορμή να σπρεχάρω κάποιες σκέψεις, αν μου το επιτρέπεις.

Χωρίσανε ο κύριος Λάτσιος, ο νερόβραστος και η κυρία Μενεγάκη η συμπαθητική. Λέμε πως εισπράττουμε τις δύο περσόνες. Παρακάτω. Χωρίσανε, λοιπόν, διότι δεν τα βρίσκανε και μετά το διαζύγιο τους συνεχίζουν να μην τα βρίσκουν. Συμβαίνει. Και, πάντα σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, πέφτουν κουβέντες βαρειές και από τις δύο πλευρές, για θέματα οικονομικίστικα.

Δεν μας ενδιαφέρει ποια πλευρά έχει δίκαιο. Πιθανόν εν αδίκω να είναι και οι δύο πρώην. Όπως και να έχουν δίκαιο και οι δυο. Όλα παίζουν. Τίποτα δεν αποκλείεται. Άλλο, όμως, είναι το άξιο να σημειωθεί, απ’ εμάς που δεν παίζουμε σέρβις κατινίστικο, κιτρινίστικο.

Τι αποδεικνύει η ζωή; Τον προαιώνις χαρακτήρα του ανθρώπου; Ότι δεν καταλαβαίνει τίποτα ακόμα κι αν αγαπήσει, παντρευτεί, κάνει οικογένεια, παιδιά, ζήσει τα μισά χρόνια της ζωής του με τον άλλον. Όταν χωρίσει ο άλλος είναι εχθρός, ξένος. Η κοινή ζωή είναι σα να μην έγινε. Αυτό είναι το ακαδημαϊκόν συμπέρασμα.

Διαβάστε ακόμα:

Ποιος παίρνει από πίσω τη Μενεγάκη