ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΤΣΑΤΣΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

 

Τα μήντια ανήκουν στους νταβατζήδες, που έλεγε ο Καραμανλής. Άρα, λέω εγώ, οι δημοσιογράφοι ανήκουν στους νταβατζήδες. Και να θέλουν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους, εκτός διαπλοκής, οι δημοσιογράφοι, τους χρεώνουν εξάρτηση διότι ιδιοκτήτες των ΜΜΕ είναι οι νταβατζήδες.

Είπε κάτι ο Κυριάκος Θωμαϊδης στην εκπομπή του για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και ο μεγαλομέτοχος του μπασκετικού Παναθηναϊκού τα έβαλε με τον Αλαφούζο και μέσα σ’ όλα μίλησε για λαθρεμπόρους. Γιατί να μην τα βάλει και ο δημοσιογράφος με τον Γιαννακόπουλο. Να του τραβήξει μια αγωγή, να πούμε. Να το πούμε έτσι ακαδημαϊκά.

Για σιγά, ρε. Οι δυο επιχειρηματίες έχετε τα δικά σας. Τις αντιπαλότητες σας, τις επιδιώξεις σας και κάπου συγκρούεστε. Εγώ, ο δημοσιογράφος είμαι το τσουτσέκι της παρέας; Ιδιοκτήτης ΜΜΕ τόσο ο Αλαφούζος, όσο και ο Γιαννακόπουλος. Οπότε, ό,τι γράψει κάποιος δημοσιογράφος θα θεωρηθεί κατ’ εντολήν του ενός. Και περνάει στον κόσμο ότι ο δημοσιογράφος δεν κάνει λειτούργημα, αλλά συμβόλαιο επίθεσης.

Τι, δηλαδή, θες να πεις, ότι οι δημοσιογράφοι είναι αντικειμενικοί, ανεξάρτητοι, δεν τους χρησιμοποιούν τα αφεντικά; Δεν είπα κάτι τέτοιο. Απεναντίας, υπάρχουν δημοσιογράφοι που μετά χαράς εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες των μέσων. Γράψε αυτό, εκείνο μην το γράψεις.

Διαβάστε ακόμα:

«Δεν κάνω πίσω...» ιδιωτικώς, δημοσιως «Κάνω πίσω...»