Η ΓΙΑΓΙΑ ΦΤΑΙΕΙ, ΟΧΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΗΛΙΑΔΗ

 

Έγινε ο φόνος. Άσε τι λέει η αστυνομία και ο ιατροδικαστής, αυτά θα τα μάθουμε από το δελτίο τύπου. Να βρεις τον θυρωρό της πολυκατοικίας, τι έχει να πει αυτός. Και τον περιπτερά της γειτονιάς, όλο κάτι θα έχει πιάσει το μάτι του. Και αμολύσου να εντοπίσεις κανέναν παληό συμμαθητή του δολοφονημένου από το γυμνάσιο, κάποια ξαδέλφη του κι αν είναι μπάνικη τράβα την φωτογραφία, μήπως την βάλουμε πρώτη σελίδα.

Δημοσιογραφία. Οι ανάγκες του ρεπορτάζ. Τον άλλον τον σκοτώσανε και ο λειτουργός του τύπου σκέπτεται την πάρτη του. Τι θα πουλήσει. Επειδή κάποιοι θέλουν να αγοράσουν το εμπόρευμα.

Έχει βρωμίσει η πιάτσα ότι η Ηλιάδη είναι έγκυος. Τι θα πει ποια Ηλιάδη; Δεν έχει σημασία ποια είναι. Η φωτογραφία της παίζει, το όνομα της συζητείται στα πρωινατζήδικα, στα μεσημεριανιατζήδικα, μέχρι εκεί, όχι στα βραδυνιατζήδικα. Αυτό είναι αρκετό.

Έγκυος, ολίγον, αρκετά, καθόλου, είναι είδηση που μπορεί να τραινάρει μια σοβαρή τηλεοπτική εκπομπή μέχρι και 17,5 λεπτά, μέχρι να ειδοποιήσει ο σκηνοθέτης διακοπή για διαφημίσεις. Και τι λέει η μέλλουσα γιαγιά; Φοβερό, ε; Εδώ δεν πρόκειται απλά για τον γιο του ποδοσφαιριστή τάδε, αλλά για τον διάδοχο θρόνου σε κρατίδιο που το φλερτάρουν αλά Κριμαία ΗΠΑ και Ρωσία.

Έτσι την είδε ο ρεπόρτερ και κατ' ευθείαν τηλέφωνο στο χωριό, την μάνα του Γκέντζογλου: “Γιαγιά, χαρούλες για το εγγόνι;”. Η αθωότητα της χωριάτισσας: “Ο Σάββας δεν με είπε κάτι γι' αυτό, πρώτη φορά το ακούω...”.

Δεν το βάζει κάτω ο ρεπόρτερ που έχει πάρει εργολαβία το ζευγάρι  Γκέντζογλου-Ηλιάδη: “Είναι αλήθεια, γιαγιά, ότι δεν την θέλετε την Αγγελική;...”. Το καλύτερο έπεσε στον λειτουργό της δημοσιογραφίας. “Δεν είπα ότι δεν την θέλω..., δεν την ξέρω την κοπέλλα..., αλλά ένας άντρας με γυναίκα 13 χρόνια μεγαλύτερή του, πάει; Δεν πάει... Γιατί να μην την θέλω αν είναι καλό κορίτσι και στην ηλικία του Σαββα...”.

Δεν είναι αρκετά αυτά; Υπεραρκετά. Η γιαγιά το έβγαλε το μεροκάματο του ρεπόρτερ, που πάει και για υπερωρίες. “Καλέ, γιαγιά, λένε ότι το κορίτσι είναι πέντε μηνών...”.

Πάρτο κι αυτό απ' την γιαγιά: “Και ο γιος μου θα γίνει μπαμπάς; Αυτός μόνος του δεν μπορεί να πλύνει ούτε τα μούτρα του...”.

Α, σ' αυτό φταίει η γιαγιά, όχι η νύφη. Τον είχε καλομαθημένο τον Σάββα.

Διαβάστε ακόμα:

Βανδή σε Ρέμο: Είσαι fat boy