ΟΥΤΕ ΑΠ` ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

 

Στα λογοπαίγνια υπάρχουν και όρια. Μιλάμε για τις εφημερίδες που στην αγωνία τους να βγουν στα περίπτερα και στους πάγκους με ευρηματικούς τίτλους, πολλές φορές ξεφεύγουν.

Στην Αγγλία το λογοπαίγνιο στους τίτλους είναι τρόπος ζωής. Μόνο που αυτή τη φορά «The Sun» και «Daily Mirror» το ξευτίλισαν το θέμα. Παίζοντας με το πρώτο συνθετικό του ονόματος του Σβαϊνστάιγκερ, αυτού του ασπρουλιάρη χαφ της Μπάγερν, διέπραξαν απρέπεια.

Σβαϊνστάιγκερ σε ακριβή μετάφραση σημαίνει χοιροβοσκός. Οι Αγγλοι έπαιξαν με τίτλο «You dirty Schwein», δηλαδή «Εσύ βρώμικο γουρούνι», για τον παίκτη που σκόραρε και αποβλήθηκε στο Μάντσεστερ Γ. - Μπάγερν 1-1.

Οι Γερμανοί δικαίως τα πήραν στο κρανίο και ενημέρωσαν ότι δεν θα δώσουν διαπιστεύσεις στις δυο συγκεκριμένες εφημερίδες για τον επαναληπτικό, οπότε να μην κάνουν τον κόπο να πάνε στο Μόναχο οι απεσταλμένοι τους.

Να μην μιλήσουμε για τον ελληνικό οπαδικό Τύπο και τα πρωτοσέλιδα. Με την πρακτική Μπάγερν, οι άνθρωποί τους δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν σε ακτίνα 30 χιλιομέτρων τα γήπεδα.

Διαβάστε ακόμα:

«Moyes in»μέχρι το επόμενο «Moyes out»