ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ

 

Για χρόνια την ξέραμε ΕΟΑ, Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων. Και έγινε η μεγάλη αλλαγή. Η ιστορική τομή. Το όνομα της πια ΕΟΕ, Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Για χρόνια την ξέραμε ΚΥΠ, Κεντρική Υπηρεσία πληροφοριών. Δεν γλύτωσε κι αυτή από το τσουνάμι της αλλαγής. Δεν υποσχόταν τζάμπα από τα μπαλκόνια ο Ανδρέας Παπανδρέου την αλλαγή και τον σοσιαλιστικό κοινωνικό μετασχηματισμό. Έγινε ΕΥΠ, Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

Συνταρακτικές αλλαγές είναι αυτές. Δομικές. Και το παραμύθι δεν σταματάει. Σε μια νύχτα τράβηξαν τα καλώδια και χάθηκε η ΕΡΤ, για να γεννηθεί μετά από δικαστική απόφαση η Δ.Τ. η Δημόσια Τηλεόραση. Και από το απόγευμα της Κυριακής έγινε η νέα τεράστια αλλαγή στο δημόσιο βίο. Φάγανε το «Δ» και βάλανε το «Ν».

Όπως είχανε υποσχεθεί αποκτήσαμε το ελληνικό BBC, μη μας ματιάσουνε. Παίζουμε σα ΝΕΡΙΤ. Νέο ελληνικό ραδιόφωνο, ίντερνετ, τηλεόραση. Ενάμισυ ραδιόφωνο, της πλάκας ίντερνετ, ένα κανάλι τηλεοπτικό. Και να μη λησμονήσουμε να ψηφίσουμε Ελιά, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή κύριο Καψή.

Να σοβαρευθούμε. Δεν είσαι κράτος, είσαι καλαμπούρι. Άρα, μην ασχολείσαι με κρατικές μπίζνες. Το ενδιαφέρον σου να ‘ναι μονάχα τι θα αρπάζεις από φόρους. Δεν είσαι σε θέση να δημιουργείς, να κάνεις κοινωνικές προσφορές.

Διαβάστε ακόμα:

Κάτι περισσότερο ξέρουν τα κανάλια