ΟΠΩΣ ΟΤΑΝ ΧΩΡΙΖΕΙ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Παρακολουθείς από την τηλεόραση τα αποτελέσματα των εκλογών. Γιατί το κάνεις; Αποδυτηριάκια διαβάζεις. Στα τέτοια σου εσύ ο Αθηναίος π.χ. ποιος θα βγει δήμαρχος στον Πειραιά ή, την Θεσσαλονίκη. Κι όμως, αφήνεις ό,τι άλλο για να περιμένεις να μάθεις τι ψήφισαν στο τάδε εκλογικό τμήμα, πώς πάει το ντέρμπυ ΚαμίνηΣακελαρίδη ή, ΜώραληΜιχαλολιάκου στο 7.5% του συνόλου των ψήφων.

Λοιπόν. Γιατί χάνεις τον καιρό σου με κάτι που δεν σ’ αφορά πραγματικά. Τι έγινε στο Δήμο Ηρακλείου Κρήτης, τι στην περιφέρεια Πάτρας κ.λ.π. κ.λ.π. Γιατί ξηγιέσαι έτσι; Εγώ θα σου πω. Είναι το ντέρμπυ. Σε κερδίζει η αντιπαλότητα δυο, ό,τι κι αν είναι αυτοί, οι δυο, πολιτικοί, καλλιτέχνες, ομάδες ποδοσφαίρου. Όποιοι κι αν τσακώνονται.

Θα σκάσει αύριο ένας καυγάς. Ένα ζευγάρι που θα χωρίσει και ο καθένας θα λέει τα δικά του. Μέσα κι εσύ! Γιατί; Επειδή έτσι είσαι φτιαγμένος.

Το ίδιο γίνεται και στις εκλογές. Το 97% που ψήφισαν ΔΕΝ περιμένουν τίποτα καλύτερο όποιος κι αν εκλεγεί. Στην πραγματικότητα, δηλαδή, τους είναι αδιάφορο το αποτέλεσμα της κάλπης. Κι όμως. Θα κάτσουν να παρακολουθούν τη ροή των αποτελεσμάτων. Γιατί; Είπαμε. Η αίσθηση του ντέρμπυ σε τραβάει.

Διαβάστε ακόμα:

Ο κεντροδεξιός Ζαγοράκης, η κεντροαριστερή Καϊλή