ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

 

Αφού πια είδαμε τα πάντα- ή σχεδόν- με τους ενήλικες που θέλουν να μπουν στην μεγάλη παρέα της μουσικής, ήρθε η σειρά και για τα ανήλικα. Σώνει και καλά – και με την συγκατάθεση των γονιών τους- τα παιδιά θα στερηθούν κάποιο χρόνο από τα αθώα χρόνια της παιδικής τους ηλικίας, για να γίνουν τηλεοπτικό προϊόν. Να γεμίσουν τον τηλεοπτικό χρόνο και για να διαφημίσουν οι εταιρίες τα γιαούρτια τους, τις κινητές τηλεφωνίες τους, την σάρα, την μάρα και το κακό συναπάντημα.

Θα βρεθούν αρκετοί να πουν ότι και εγώ έχω συμμετάσχει σε τέτοιου είδους show, και βρίσκω την ευκαιρία να πω ότι αν μου πρότειναν θα το ξανάκανα, γιατί το αντιμετωπίζω σαν δουλειά. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας και κυνηγάω τις δουλειές με το ντουφέκι. Πάντα όμως έλεγα την γνώμη μου ανοικτά, και πάντα συμβούλευα τα παιδιά να είναι σοβαρά πάνω στην μουσική, αν θέλουν να τους πάρει και ο κόσμος στα σοβαρά. Πάντα τους έλεγα ότι μην περιμένουν πέρα από αναγνωρισιμότητα, κάτι άλλο. Όλοι μας ήμασταν τηλεοπτικά προϊόντα. Αλλά σε εκπομπή με ανήλικα, δεν θα πήγαινα ΠΟΤΕ, γιατί είμαι εντελώς- μα εντελώς αντίθετος. Το θεωρώ την υπέρτατη εκμετάλλευση….

Διαβάζω λοιπόν ότι για την επόμενη σεζόν μία νέα «μουσική ακαδημία» [και το βάζω σε εισαγωγικά γιατί οι Μουσικές Ακαδημίες είναι σοβαρή υπόθεση, δεν είναι τηλεοπτικό καρκατσουλιό], ανοίγει τις πόρτες της στοMega. Το διαφορετικό στοιχείο του σόου «Themusicschool», που θα παρουσιάζει η Ντορέττα Παπαδημητρίου, είναι οι συμμετέχοντες. Γιατί δεν θα είναι τα νέοι άνθρωποι που πασχίζουν να δείξουν το ταλέντο τους μπας και βρουν μια άκρη για το πώς θα ξεκινήσουν μια καριέρα, αλλά παιδιά. Και μιλάμε για δεκαέξι παιδιά από 8 μέχρι 14 χρόνων που θα γίνουν βορά του τηλεοπτικού κατεστημένου. Είναι γνωστό ότι η τηλεόραση είναι «ανθρωποφάγο» μέσον, άρα τι πιο ωραίο από νεαρή φρέσκια σάρκα;

Οι μικροί μαθητές θα χωριστούν σε τέσσερα γκρουπ των τεσ­σάρων ατόμων [τύπου X- Factor] και θα ξεκινήσουν τη με­λέτη, η κάθε ομάδα με έναν διαφορετικό δάσκαλο. Τον ρόλο του εκπαιδευτή των πιτσιρικάδων μουσικών θα αναλάβουν ο Βαγγέλης Γερμανός, ο Γιώργος Θεοφάνους, η Ευρυδίκη και η Ντέμι. Σε κάθε επεισόδιο τα παιδιά θα παρουσιάζουν κι από ένα τραγούδι που έχουν ετοιμάσει και θα αξιολογούνται από τους τέσσερις επαγγελματίες μουσικούς. Αυτό που θα τραγουδά καλύτερα θα κερδίζει τον τίτλο του καλύτερου της Βραδιάς και στο τέλος του σόου θα κά­νει ντουέτο με τον δάσκαλο του. Οι κακοί μαθητές δεν θα στενοχωριού­νται και πολύ αφού δεν προβλέπεται διαδικασία αποχωρήσεων. Στο τέλος της «σχολικής χρονιάς», το παιδί με τις καλύτερες εμφανίσεις θα κερδίσει μια υποτροφία σε πραγματική σχολή μουσικής. Ουάου!!! Μωρέ τι μας λες; Τόσο χουβαρντάδες; Πάνε οι εποχές που τα κανάλια δίνανε 200.000 ευρώ στον νικητή. Τώρα την βγάζουν στο τσέτουλο.

ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ: Και αυτά τα παιδάκια των 8 μέχρι 14 χρόνων, σχολείο δεν θα πηγαίνουν; Δεν θα έχουν διαβάσματα και μαθήματα; Δεν θα τους αναστατωθεί η ζωή συμμετέχοντας στο show; Θα έχουν χρόνο και για το σχολείο τους, και για τις πρόβες, και για τα γυρίσματα, και για τα Live; Και θα διαφημίζουν εμμέσως και διάφορα προϊόντα χωρίς να παίρνουν δεκάρα; Και ο αγαπημένος Θεοφάνους που έχει μουσικό εργαστήριο για παιδιά, θα φέρει τους μαθητές του; Και πόσους θα φέρει; Οι υπόλοιποι δεν θα παρεξηγηθούν; Και η Ντέμι που είναι μικρό κοριτσάκι, κι απ΄ ότι την έχω ακούσει θέλει επειγόντως δασκάλα φωνητικής, πως θα γίνει η ίδια δασκάλα; Και οι οντισιόν για να πάρουν τους τελικούς 16 με τι κριτήρια θα γίνουν; Μουσικά ή τηλεοπτικά; Ουφ… ένα σωρό ερωτήματα που κανείς δεν θα μου τα απαντήσει. Τι ρωτάω τότε;

Το κείμενο είναι από το blog του Νίκου Μουρατίδη nikosonline.gr

Διαβάστε ακόμα:

Αποκαλύψεων σημεία και τέρατα