Ο ΣΟΥΛΕΙΜΑΡΚ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Το ταλέντο φαίνεται με την πρώτη. Θυμάμαι πριν από 25 χρόνια, στο ξεκίνημα της ιδιωτικής τηλεόρασης, μια σατυρική εκπομπή του αντένα με δυο αγνώστους ηθοποιούς. Τον Πέτρο Φιλιππίδη και την Ελένη Ράντου. Δεν γίνεται να μην κάνουν καριέρα αυτά τα παιδιά, λες. Φοβεροί, σου λέω. Ήταν η εκπομπή «Όχι τα Νέα του Antenna». Φιλιππίδης και Ράντου δεν κρατιόντουσαν. Πλημμύριζε η οθόνη της τηλεόρασης από την ενέργειά τους, από το παίξιμο τους.

Μάρκος Σεφερλής. Δεν θυμάμαι σε ποιο κανάλι, μέγκα ή, αντένα τον πρωτοείδα. Έκανε ένα ταρίφα και αμόλαγε ένα καλαμπούρι καπάκι μετά το άλλο. Ποιος να ‘ναι αυτός; Τελικά, το παλληκάρι εδώ και δυο δεκαετίες παίζει νούμερο ένα, σα θεατρώνης, θιασάρχης, ψευτοσυγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός. Σκυλί σκέτο.

Και από Σεπτέμβριο παίρνει τη θέση του Πέτρου Κωστόπουλου, στο πρωϊνατζήδικο του μέγκα. Κι ενώ θα εμφανίσει στο γνωστό στυλ «του παντρεμένου ζεύγους» ΛιάγκαςΣκορδά, Κώστόπουλος – Μπαλατσινού, ο Μάρκος Σεφερλής με την σύζυγό του ηθοποιό Έλενα Τσαβαλιά, αυτός λέει τα δικά του. Ότι ο Σεφερλής είναι ένας, ο Μάρκος και δεν είναι δίδυμος.

Η αλήθεια είναι ότι μόνος του ανέβηκε, όχι όπως κάποιοι, άλλοι ηθοποιοί και κυρίως τραγουδιστές, που έχουν ανάγκη την αβάντα ενός παρτεναίρ, ενός στηρίγματος ισόβαρου. Διασκεδαστής, μίμος, κομπαίρ, «one Mark show»,  όπως λέει ο ίδιος, τα κάνει όλα στη σκηνή. Η τηλεόραση βέβαια, όσο κι αν την έχει παίξει, όσο κι αν πράγματι είναι ετοιμόλογος, είναι άλλο πράμα. Εννοώ ότι κάνεις τον παρουσιαστή, όχι μονάχα του εαυτού σου, αλλά ενός ολόκληρου προγράμματος κι ενώ εσύ είσαι ο πρωταγωνιστής το παίζει πασαδόρος.