Ο ΧΩΜΕΝΙΔΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΕΡΙΤ

 

Παραιτήθηκε από τη δημόσια τηλεόραση, στην οποία είχε διοριστεί, ο συγγραφέας Χρήστος Χωμενίδης. Ο αποδυτηριάκιας δεν είναι βιτρίνα χωρίς ταυτότητα. Δεν πλασάρει πράμα για πλάκα και ό, τι τσιμπήσει ο πελάτης. Το κατάστημα είναι σοβαρόν και συμφωνώ με την ταμπέλα που βάζανε τα παληά χασάπικα, μπακάλικα, γενικώς εδώδιμα και αποικιακά ότι Ο Πελάτης έχει πάντα δίκαιο, όμως από την ανάποδη.

Ο αποδυτηριάκιας είναι της σχολής Ο καταστηματάρχης έχει πάντα δίκαιο. Επί του θέματος. Ήταν, λέει, μέλος του Εποπτικού Οργάνου ο Χωμενίδης, συγγραφέας ταλαντούχος, που όταν πρωτοεμφανίστηκε έκανε με τη μία το μπαμ, και παραιτήθηκε από την ΝΕΡΙΤ διότι οι κυβερνητικοί, οι συγκυβερνητικοί έκαναν παρεμβάσεις. Μια στιγμή.

Καμμία δουλειά δεν έχει ένας συγγραφέας, ένας καλλιτέχνης, ο όποιος δημιουργός να μπλέκεται με τη διοίκηση επιχειρήσεων, επιχείρηση είναι η Νέριτ. Μπίζνες κάνει. Αυτά τα σάπια ότι έχει αποστολή η δημόσια τηλεόραση είναι για κλωτσές. Αγοράζει ματς, σήριαλ, κάνει το νταραβέρι της και πουλάει πρόγραμμα. Και παίζει στον ανταγωνισμό της θεαματικότητας και των διαφημιστικών εσόδων από την αγορά.

Παρακάτω. Αντιληπτό ότι η κουβέντα γίνεται με αφορμή την παραίτηση Χωμενίδη, που σημαίνει πως ό, τι λέμε αφορούν τον καθένα κύριο που διορίζεται στον κρατικό φορέα, τηλεοπτικός είναι αυτός, κάθε είδους μπουρδελιάρικος.

Πρώτον, με τι κριτήρια προσελήφθη ο συγγραφέας. Αξιοκρατικά; Τότε να το πανηγυρίζουμε, ρε! Επειδή έχουμε κυβέρνηση, κόμματα που παίζουν αξιοκρατικά.

Δεύτερον, ποιο έργο έχει να παρουσιάσει ο διορισθείς, ο κάθε διορισθείς. Επιμένω εδώ. Δεν διορίστηκε για να παραιτηθεί μετά, νομίζω.

Τρίτον, η κρατική τηλεόραση από ιδρύσεως της είναι ντροπής πράμα. Όργανο όλων των κυβερνήσεων, δημοκρατικών, χουντικών, αριστερών, προοδευτικών. Όλων. Με την ευλογία των συνδικαλιστών των εργαζομένων και των δημοσιογράφων, οι οποίοι βέβαια διορίζονται με παρεμβάσεις κομμάτων και πολιτικών.

Πήγα στην Νέριτ για να γίνει μια άλλη δημόσια τηλεόραση, ανεξάρτητη, που δεν θα κηδεμονεύεται, διαμαρτύρεται ο Χωμενίδης. Πλάκα μας κάνει. Καμμία διορισμένη διοίκηση δεν θα κάνει ανεξάρτητη την κρατική τηλεόραση. Αυτή είναι δουλειά της εκλεγμένης κυβέρνησης. Και επειδή η κυβέρνηση στην Ελλάδα δεν εκλέγεται από ελεύθερο λαό, είναι αδύνατον να πληρώνουμε ελεύθερη τηλεόραση. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Ξέσπασε πόλεμος Μαρινάκη - Χατζηνικολάου