ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΗΡΘΕ, ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΕΦΥΓΕ Η LADY GAGA

 

Κάθομαι και σκέπτομαι γιατί μαύρο κι όχι κάποιο άλλο χρώμα. Γιατί αυτό το σούργελο η Lady Gaga ανεχώρησε από την Ελλάδα με εσώρουχα χρώματος μαύρα κι όχι μωβ και πορτοκαλί. Δεν με εντυπωσίασε που... ντύθηκε με τα εσώρουχά της, αλλά γιατί διάλεξε το μαύρο χρώμα. Άσε την κορώνα στο κεφάλι.

Το κορίτσι δουλεύει τον κόσμο. Έτσι, όμως, δουλεύει η βιομηχανία της showbiz. Ψάχνει για τέρατα. Κάποια τραγουδίστρια κωλοπετσωμένη αλλά και να κουβαλάει τρέλλα της συμφοράς. Πάνω σ' αυτήν θα ποντάρει. Το τελευταίο που θα ληφθεί υπ' όψιν είναι η φωνή, έστω κι αν μιλάμε για τραγουδίστρια.

Όλες αυτές τις φιρμάρες, η μία πιο σόκιν από την άλλη, τις γέννησε η Madonna. Η απόλυτη παίκτρια. Αυτή, δηλαδή, είναι που πρώτη έπιασε το πνεύμα της εποχής και πουλούσε το look με τον πιο κερδοφόρο τρόπο. Ποια φωνή; Είπαμε. Το ζητούμενο είναι πως θα εντυπωσιάσει, πως θα κλέψει την προσοχή.

Τεράστια βεντέτα η Τζένιφερ Λόπεζ, η πιο καλή μαθήτρια της Μαντόνα. Από φωνή η Πορτορικάνα, ο κώλος! Έτσι είναι. Το κορίτσι απενοχοποίησε τα οπίσθια. Όταν όλες οι γυναίκες στην Αμερική ένοιωθαν άβολα με τον υπερβολικό τους πωπό, η Λόπεζ τον επεδείκνυε και το 'χε καμάρι. “Έχω κώλο, κωλάρα!”.

Ποια είναι η Τζένιφερ Λόπεζ, για να κάνουμε ταμείο; Νιαουρίζει, όχι τραγουδάει η εκδίκηση της Πορτορικάνας δούλας στις ΗΠΑ. Πρώτα οι πατριώτισσες την έκαναν φίρμα.

Λέμε για την Lady Gaga, το νούμερο. Φοβερά πράγματα. Κάθε πέντε χρόνια βγαίνει μια καινούργια της ποπ και είναι πιο τσόκαρο από την προηγούμενη. Είναι, λένε, καλή η Ριάνα, άλλη περίεργη αυτή, διότι τα τραγούδια της πιάνουν και κοινωνικές και πολιτικές ευαισθησίες. Ποια μουσική Μίκη Θεοδωράκη, ο Σύριζα στις προσεχείς προεκλογικές συγκεντρώσεις να παίζει Ριάνα.

Έλα, να μιλήσουμε σοβαρά. Με τις διάφορες Lady Gaga δεν έχεις να κάνεις με τραγουδίστριες, με φωνές όπως μια Σελίν Ντιόν, και η άλλη η μακαρίτισσα Ουίτνυ Χιούστον. Μη μας παριστάνουν τις σοπράνο Μαντόνα, Λόπεζ, Gaga και σία.

Διαβάστε ακόμα:

Στο έλεος του Παντελίδη!