Η ΟΣΙΑ ΛΟΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΠΟΓΚΝΤΑΝΑΚΙΑ

 

Αυτά τα τρελλά, δήθεν υστερικά, πάντα μπροστά στις κάμερες που κάνει μια κυρία Λουκά, η γνωστή κυρία Λουκά, δεν καταδεχόταν με τίποτα να τα κάνει ο Μητσάρας. Καμμία σχέση ο Μητσάρας με την εν λόγω κυρία Λουκά, που με τις παλαβομάρες της, στο όνομα της θρησκείας, εκβιάζει τη δημοσιότητα. Ο μακαρίτης δεν ενοχλούσε κανέναν, αθόρυβα και με αξιοπρέπεια, έκανε το ψώνιο του να ποζάρει, μάχιμος πάντα, στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Ο πρόλογος για τον κύριο Ιβάν Μπογκντάνωφ, τον αρχιχούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα και της εθνικής ομάδας της Σερβίας. Βίος και πολιτεία το “θηρίο”, έτσι τον αποκαλούν λόγω της κτηνώδους φιγούρας του. Ένας 35χρονος “επαγγελματίας” και πολύ εθνικιστής, ακροδεξιός, για την Σερβία όλα, ρε γαμώτο.

Ο Μπογκντάνωφ το παίζει πρώτο βιολί στην εξέδρα, ψοφάει για τσαμπουκάδες και είναι ικανός για κάθε εγκληματική ενέργεια στο γήπεδο, τόσο μέσα στην Σερβία όσο και εκτός συνόρων. Έχει εμφάνιση και φάτσα για ρόλους σκληρού στο σινεμά, όμως ποτέ δεν θα γίνει Αρκάν, λέω για τον δολοφονημένο ηγέτη των “τίγρεων” που ξεκίνησε από αρχηγός των χούλιγκαν του Ερυθρού Αστέρα και εξελίχθηκε σε “στρατηγό”, Νο2 πρόσωπο στη χώρα μετά τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς.

Άσε τον γραφικό ελεύθερο να κάνει την τρέλλα του, τη μαλακία του και λυπήσου όσους διασκεδάζουν με τύπους π.χ. σαν την κυρία Λουκά. Όταν, όμως, ο γραφικός είναι επικίνδυνος, δεν έχει άλλη σκέψη παρά να προκαλέσει, όπως αυτός ο Μπογκντάνωφ που πρωταγωνίστησε στα γεγονότα στο ματς Σερβία-Αλβανία, τότε οφείλει η κοινωνία να του κόψει τη γλώσσα, τα χέρια, τα πόδια.

Ζημιά είναι στα γήπεδα της Ελλάδος τα μπογκντανάκια.

Διαβάστε ακόμα:

Επιστροφή Βαρδινογιάννη θέλουν οι κυριλάτοι βάζελοι