ΣΟΥΛΕΙΜΑΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΗΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Διακόσια εκατομμύρια ευρώ μπήκε συνάλλαγμα στην Τουρκία από σήριαλ. Αυτή είναι η είδηση. Παρένθεση απαραίτητη. Ό, τι αφορά την Τουρκία είναι είδηση, κύριοι μαλάκες. Επειδή η Τουρκία είναι γείτονας, κακός γείτονας. Το ξαναγράφω, ό, τι είναι καλό, ό, τι είναι κακό για την Τουρκία μας ενδιαφέρει. Παρακάτω.

Μια διακοσαρού το χρόνο από τούρκικα σήριαλ, ρε, είναι πολλά λεφτά, ρε. Πάρα πολλά λεφτά. Και οι Τούρκοι δεν είναι ευχαριστημένοι. Μια καλή, μια αβανταδόρικη μπίζνα είναι αυτή, σου λένε, με τα σήριαλ. Και κονομάμε και κάνουμε παγκόσμια διαφήμιση για την Τουρκία την ομαδάρα, ολέ.

Σε 100 χώρες γίνεται εξαγωγή των τουρκικών τηλεοπτικών σήριαλ. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα τουρκικά σήριαλ τα αγοράζουν οι ξένες χώρες που έχουν μετανάστες Τούρκους. Όχι, βέβαια. Ναι μεν Τούρκους θα βρεις σε κάθε γωνιά της γης, όπως Έλληνες, αλλά το τουρκικό σήριαλ εξελίχθηκε σε εξαγώγιμο βιομηχανικό προϊόν.

Εμείς τι κάνουμε; Οι Τούρκοι μέχρι το 2023 έχουν προγραμματίσει να πιάνουν συνάλλαγμα δυο δις ευρώ το χρόνο. Από τα 200 εκ. να την πάνε τη δουλειά στα δύο δις. Εμείς τι κάνουμε;

Τι πουλάνε οι Τούρκοι, ρε; Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή. Έλεος, ρε! Ποιος είναι ο Σουλεϊμάν μπροστά στον Μέγα Αλέξανδρο; Να βάλουμε κάτω την Ιστορία της Ελλάδος και της Τουρκίας; Τους παίρνουμε τις βράκες.

Εκτός του Σουλεϊμάν οι Τούρκοι πουλάνε και κλάμα. Αμάρτησα για το παιδί μου. Θυσιάστηκα για τη μάνα μου. Προδόθηκα. Πηδήχθηκα. Με ξέσκισαν. Πήρες χαμπάρι; Όχι, δεν πήρες.

Τα μελό που μπορεί να γυρίσει ταινίες και σήριαλ ο Έλληνας, από την εποχή της Γκόλφως και του Αγαπητικού της Βοσκοπούλας, είναι μέχρι Βαλκάνια. Όχι πέρα των Σκοπίων. Το ίδιο και οι ιστορικές, οι ηρωικές ταινίες, Μπουμπουλίνα και Παπαφλέσσας. Αντίθετα, ο Τούρκος, κύριε μαλάκα, παίζει πολυεθνικά. Τι σημαίνει αυτό;

Αμερικάνοι γυρίσανε σε σήριαλ τον Σουλεϊμάν Μεγαλοπρεπή. Αμερικάνοι συνεργάτες. Πάνω στις πατέντες της αμερικάνικης εμπορικής τηλεόρασης. Σκηνικά, κοστούμια, μουσική, τρόπος ερμηνείας των ηθοποιών, τεχνική σεναρίου, με έξυπνους, κινηματογραφικούς διαλόγους, όλα αμερικάνικου τύπου.

Διαβάστε ακόμα:

Τα πρωινά είναι για τη νοικοκυρά