ΞΕΥΤΥΛΙΣΤΗΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ

 

Το παιδί, λέει, είναι του Πασχάλη. Μια στιγμή γιατί έχω χάσει το λογαριασμό. Πόσο χρονών είναι το παιδί, που η μάνα του συνεχίζει να επιμένει ότι το έκανε με τον τραγουδιστή.

Βγήκε, λέει, τελεσίδικη δικαστική απόφαση. Θα μάθουμε και νομικά μ' αυτή την ιστορία. Έγινε, λέει, αναψηλάφηση της υπόθεσης, ο γενετιστής έκανε την πραγματογνωμοσύνη του κι έτσι βγήκε η τελική ετυμηγορία. Το παιδί κάποιας κυρίας Ουρανίας, 50 χρονών σήμερα, κοινωνιολόγου στο επάγγελμα, έχει βιολογικό πατέρα τον Πασχάλη, παντρεμένο, πατέρα μεγάλης κόρης, μάλιστα σε ηλικία που θα μπορούσε ο ίδιος να ήταν προπάπους, όχι μονάχα παπούς.

Η σύζυγος του Πασχάλη, δικηγόρος η κυρία, μιλάει για “άδικη απόφαση”. Τι να σημαίνει αυτό; Ότι το παιδί, όχι το δικό της, της αλληνής, δεν είναι του άντρα της.

Ένα από τα δύο. Είναι, δεν είναι. Το ένα από τα δύο ισχύει, όχι και τα δύο, ούτε ένα άλλο, τρίτο συμβάν. Και δεν βρίσκεται άκρη, πέρα από τη δικαστική απόφαση.

Τελικά, απ' όλο αυτό το έργο, απ' όλο αυτό το ρεζιλίκι που ακόμα παίζει, ποιος εκτίθεται. Εγώ δεν έχω απάντηση. Ξέρω μόνον ότι ο μόνος που δεν εκτίθεται είναι το παιδί, αγόρι, κορίτσι το αγνοώ.

Θυσιάστηκα για το παιδί μου, μελόδραμα του ελληνικού σινεμά που είχε γράψει πριν 50 χρόνια. Αυτή η ιστορία με τον Πασχάλη θα είχε τίτλο Ξευτυλίστηκα για το παιδί μου.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Λάτσης ήταν ερωτευμένος με την κόρη του