ΤΙ ΑΠΙΘΑΝΑ ΕΛΕΓΑΝ ΠΡΙΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ!

 

Αναπάντητα έχουν μείνει μέχρι στιγμής από την Κουμουνδούρου τα ανοίγματα του Δ.Ο.Λ και του Μέγκα προς το ΣΥΡΙΖΑ, ύστερα από μία μεγάλη περίοδο ψυχρού πολέμου. Πηγές από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άφηναν να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για συνεννόηση και συμψηφισμό με τη λεγόμενη μιντιακή διαπλοκή.

Προβληματισμένος έως αρνητικός για συμμετοχή του στο τιμ των σχολιαστών του Μέγκα, εμφανίζεται και ο Θανάσης Καρτερός, που οι πληροφορίες τον ήθελαν εγγυητή μιας νέας σχέσης ανάμεσα στο κανάλι και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν έχουν περάσει άλλωστε παρά ελάχιστοι μήνες από την επίθεση που εξαπέλυσε από τις στήλες του Πρώτου Θέματος κατά του βασικού μετόχου του Μέγκα, Γιώργου Μπόμπολα. «Ο Μπομπολόκοσμος, έγραφε, φοβάται τη σκιά του, τους αναρχικούς, τους μπολσεβίκους και τους ταραξίες του ΣΥΡΙΖΑ...»

Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει κάνει βασικό θέμα των προεκλογικών εξαγγελιών της τον πόλεμο κατά των μιντιακών συμφερόντων. «Η ιδιοκτησία των media, ιδιαίτερα στην τηλεόραση, θα είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», δήλωσε ο Γιάννης Σταθάκης στους Φαινάλσιαλ Τάιμς.

«Η Ελλάδα ποτέ δεν δημοπράτησε μια πανεθνική εμπορική τηλεοπτική άδεια έτσι, τα (έξι εμπορικά) κανάλια λειτουργούν χωρίς νομική βάση και το κράτος έχει χάσει τεράστια ποσά εσόδων».

Οι μιντιάρχες απέφυγαν να πάρουν θέση αυτή τη φορά. Αντίθετα, στο πρωτοσέλιδο του Βήματος της Κυριακής και με τον τίτλο «η ώρα της Αριστεράς», ο αρθρογράφος της εφημερίδος έδινε συμβουλές στον ΣΥΡΙΖΑ πώς να μην κάνει άλλα ιστορικά λάθη, τώρα που βρίσκεται κοντά στην εξουσία. Ξέρετε πως είχε αντιδράσει η εφημερίδα του το 2013 σε ανάλογες νύξεις; Ρίχνοντας κεραυνούς κατά πάντων.

«... διαφανείς είναι οι απειλητικές εξαγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για ρύθμιση εκ του μηδενός του κλάδου της ενημέρωσης. Διαφανείς γιατί μέσα από τους γυάλινους τοίχους φαίνεται ότι τα ενδύματα του επίδοξου νέου αυτοκράτορα δεν καλύπτουν ούτε στοιχειωδώς τη γύμνια των σκοπιμοτήτων που υπηρετούν. Ολοφάνερο είναι επίσης ότι η νεοαριστερή αξιωματική αντιπολίτευση του 2013 έχει ακριβώς τις ίδιες συμμαχίες στα ΜΜΕ - ας μην πούμε και στα συμφέροντα - που είχε η νεοδεξιά αντιπολίτευση του 2003. Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα..."

Άλλη μία κωλοτούμπα...

Διαβάστε ακόμα:

Το Μέγκα καλοπιάνει τον Σύριζα