ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΗ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ

 

Αυτό το σκάνδαλο που έσκασε για τον Κατρούγκαλο, τον υπουργό του σύριζα, δεν είναι τίποτα μπροστά σ' αυτό που αφορά αμέσως τον πολυφωτογραφημένο Γιάννη Βαρουφάκη. Ποιος είναι ο Thomas Piketty, ρωτάω. Για να φωτίσω το μέγα σκάνδαλο σε βάρος του Έλληνα υπουργού οικονομικών ρωτάω πόσοι στην Ευρώπη και στον κόσμο όλο γνωρίζουν το όνομα Τομας Πικετί.

Κι όμως! Πρώτος στη λίστα τοποθετείται αυτός ο Γάλλος οικονομολόγος Θωμάς Πικετί και πίσω απ' αυτόν ο Τζιάνι Βαρουφάκης. Το σκάνδαλο. Το διέπραξε το περιοδικό Prospect, που κάθε χρόνο παρουσιάζει τη λίστα The world's Leading Thinkers. Ποια είναι, δηλαδή, τα καλύτερα μυαλά της αγοράς. Ποιοι είναι εκείνοι που περισσότερο επηρεάζουν τις εξελίξεις.

Κατ' αρχάς μια τέτοια λίστα είναι... άκυρη διότι φτιάχνεται μετά από ψηφοφορία του κοινού. Με ποια φόντα ο κάθε πίτουρας είναι σε θέση να αξιολογήσει την πιο προχωρημένη σκέψη των οικονομολόγων. Άσε το άλλο κουφό. Ο «διαγωνισμός» γίνεται κάθε χρόνο από το περιοδικό Prospect.

Αυτός, δηλαδή, ο Πικετί που ψηφίστηκε φέτος πρώτος, το 2016 δεν θα είναι; Ο Βαρουφάκης είναι δεύτερος το 2015 και μετά από ένα χρόνο το μυαλό του θα γίνει χειρώτερο ή, καλύτερο. Αστεία πράγματα.

Κι όμως. Το σκάνδαλο διεπράχθη. Αφαιρέσανε την πρωτιά από το πρώτο γυαλιστερό κεφάλι του καλύτερου οικονομολόγου. Τι δεν τους άρεσε; Μάλλον ότι δεν φοράει γραβάτα. Τι άλλο.

Διαβάστε ακόμα:

Στημένος  ο καβγάς του Παπαδάκη με τον Αδωνη