ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΥΤΙΝ: Η ΤΡΕΛΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ

 

Ένα νέο μουσείο, αφιερωμένο στον ισχυρό άντρα της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε στην περιοχή Strelna κοντά στην Αγία Πετρούπολη. Κι’ όταν λέω έγινε, εννοώ ότι το έφτιαξε ένας κολλητός του για γλείψιμο. Η τρέλα του μεγαλείου, ματαιοδοξία, παραφροσύνη, όπως θέλετε πείτε το!

Ένα μικρό μουσείο λοιπόν, στεγάζεται στη βίλα Lindstrom όπου φιλοξενήθηκε το 2006 η σύνοδος των 8 ισχυρών του πλανήτη, G-8. Η βίλα είχε παραχωρηθεί για τις ανάγκες της συνόδου από τον Όλεγκ Ρούντνοφ, επιχειρηματία από την Αγία Πετρούπολη και στενό φίλο του Πούτιν. Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μετατρέψει έναν όροφο σε μουσείο προς τιμήν του Ρώσου ηγέτη αφήνοντας έκπληκτο όλον τον κόσμο.

Τι μπορεί να περιέχει ένα τέτοιο μουσείο; Ακούστε τι περιέχει. Έχει περίπου 50 αντικείμενα του Πούτιν, όπως η στολή του για το τζούντο, το κράνος που χρησιμοποίησε κατά τη διάρκεια πτήσεων με μαχητικά, πένες, γραβάτες και άλλα αναμνηστικά. [Μουσειακά κομμάτια έτσι;;;;] Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να δουν αρκετά πορτρέτα του Πούτιν, σκίτσα και πίνακες [φτιαγμένους από καλλιτέχνες της πλάκας], ακόμα και έργα του ίδιου του προέδρου. Ναι, ζωγραφίζει (εντελώς χάλια). Υπάρχει ακόμη ένα τμήμα, που με χρήση ολογραμμάτων οι επισκέπτες μπορούν να δουν εικονικά τον Πούτιν να διαβάζει ένα βιβλίο, να κοιτάει από το παράθυρο, να παίζει με το σκύλο του κ.α.

Διαβάστε τη συνέχεια στο www.nikosonline.gr