Ο ΚΟΥΓΙΑΣ ΜΕ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΒΑΖΕΙ ΔΥΣΚΟΛΑ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

πηγή: Intime
 

Ο Αλέξης Κούγιας έκανε μήνυση στον Μαρινάκη γιατί δεν διέψευσε ρεπορτάζ σε βάρος του δικηγόρου που έγραψε μία εφημερίδα. Το γεγονός από μόνο του είναι προκλητικό. Δεν είσαι εκτός πραγματικότητας αν πεις ότι με τέτοιες ιστορίες γελοιποιείται η Δικαιοσύνη.

Απαράδεκτον, τουλάχιστον, να φθάνει σε δίκη μια τέτοια υπόθεση και κάποιος να σέρνεται κατηγορούμενος για κάτι που δεν διέπραξε. Το συζητάμε το πράγμα, εντελώς ακαδημαϊκά.

Αν δεν είσαι ενημερωμένος σε μπάζω στο έργο. Μια εφημερίδα έγραψε ότι στον Ολυμπιακό θεωρούν «εθνικό Καραγκιόζη» τον μεγαλομέτοχο της Παναχαϊκής, που ισχυρίστηκε πως ένας παίκτης των πρωταθλητών, ο Τζιμπούρ, θέλει να φύγει από την ομάδα.

Κατ' αρχήν, επειδή είπαμε ότι μιλάμε ακαδημαϊκά, γιατί να αποτελεί συκοφαντία να πεις κάποιον «Καραγκιόζη», μάλιστα «εθνικό Καραγκιόζη». Στην Ελλάδα ο Καραγκιόζης είναι πολιτιστικό δρώμενο, αναγνωρίζεται η κουλτούρα άξια να απευθύνεται στα παιδιά και το υπουργείο πολιτισμού επιχορηγεί το Θέατρο Σκιών.

Παρακάτω. Γιατί να έχει υποχρέωση μια ανώνυμη εταιρεία, όπως ο Ολυμπιακός, και κάθε επώνυμος που καθημερινά παίζει στα μήντια, να δηλώνει ότι συμφωνεί, ότι διαφωνεί μ' όποια μαλακία γράφεται. Σιγά τώρα, μια ΠΑΕ εμβέλειας του Ολυμπιακού να πληρώνει άνθρωπο που κάθε πέντε λεπτά να βγάζει μια ανακοίνωση με την οποία να επιβεβαιώνει, να διαψεύδει, αφού προηγουμένως ξοδεύει χρόνο για να αναζητεί την άποψη του Μαρινάκη, του Σάββα Θεοδωρίδη, του Περέιρα, του όποιου ποδοσφαιριστή.

Γελοίο. Αυτό λέω. Είναι γελοίο να βρίσκεται κατηγορούμενος ο πρόεδρος ΠΑΕ επειδή δεν διέψευσε ένα δημοσίευμα. Τελικά, τι έγινε; Ο μεν Κούγιας έβαλε δύσκολα στη Δικαιοσύνη, η δε Δικαιοσύνη, λέω εγώ, δεν τα πήγε καλά. Απάλλαξε τον Μαρινάκη και τον δημοσιογράφο. Αποτυχία της Δικαιοσύνης. Πρώτον, διότι κακώς ο Μαρινάκης κάθισε στο εδώλιο. Δεύτερον, με την αθώωση του δημοσιογράφου δεν μάθαμε τελικά αν ο χαρακτηρισμός «Καραγκιόζης» είναι υβριστικός στην Ελλάδα, που, θυμίζω, θεώρησε ήττα εθνική όταν ο ήρωας του Θεάτρου Σκιών κατοχυρώθηκε διεθνώς στην Τουρκία κι όχι στην χώρα μας.

Διαβάστε ακόμα:

Προφυλακίζεται άνθρωπος της ΕΠΟ