ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΚΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Είναι η δεύτερη, αν δεν απατώμαι, φορά στην πενταετία της κρίσης που η Νάνα Μούσχουρη παρεμβαίνει στα ελληνικά δρώμενα. Με επιστολή της στον «αγαπημένο» της όπως τον αποκαλεί, Σάκη Ρουβά εκφράζει τη στήριξη της στο διάβημα του να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ αφήνει αιχμές εναντίον όσων τον αμφισβητούν.

Σπουδαίος ο λόγος δεν αντιλέγω κι ας έπαθε αφωνία σχετικά με το μαρτύριο των συμπατριωτών της στα χρόνια της κρίσης. Αλλά τι λέω; Και φυσικά έχει πάρει θέση για τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Σε δηλώσεις της στο «Stern» και στην ηλεκτρονική έκδοση της «Die Welt» η θεική Νάνα δικαιολόγησε απολύτως όσους δεν είναι φιλικοί με την Ελλάδα, όπως επίσης και την οργή των Γερμανών.

Ανέφερε ακόμη ότι οι σοσιαλιστές ενθάρρυναν τους ψηφοφόρους τους να μην εργάζονται πολύ και ότι οι Έλληνες –ναι, ναι, οι συμπατριώτες της- είναι άγριοι. Γκάφα περιωπής είχε διαπράξει και στις αρχές της δεκαετίας του 1990, σχολιάζοντας αρνητικά τις πανεθνικές τότε, θέσεις στο Σκοπιανό, κάτι που όμως δεν την εμπόδισε να διοριστεί ευρωβουλευτής της ΝΔ επί Έβερτ.

Και τότε και τώρα η φτωχή Ελλαδίτσα τα έβγαλε, όσο τα έβγαλε φυσικά, πέρα μόνη της χωρίς τη στήριξη των ξενιτεμένων και πάμπλουτων τέκνων της.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει τον ύμνο του Σύριζα