ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΗΣ ΚΑΙΝΕ ΚΑΡΔΙΕΣ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Τσίπρας και Βαρουφάκης είναι φίρμες στην Τουρκία. Η γνωστή Κωνσταντινουπολίτισσα σεφ Μαρία Εκμεκτσίογλου που έχει εκπομπή και στην Ελλάδα, αποκαλύπτει ότι οι μισές Τουρκάλες είναι ερωτευμένες με τον πρωθυπουργό. Αλλά και οι άνδρες από τη γειτονική χώρα δεν κρύβουν τον θαυμασμό τους για την πολιτική οντότητα του Αλέξη Τσίπρα και κυρίως για το ότι κατάφερε να σπάσει την κυβερνητική κυριαρχία των αστικών κομμάτων.

«Θα του έφτιαχνα», λέει η διάσημη σεφ, «ένα χελιδονόψαρο, μαζί με όλα τα λαχανικά που χρησιμοποιώ στη μαγειρική μου. Στη σος θα έβαζα λαδάκι, λεμόνι και μπαχαρικά». Μεγάλη πέραση έχει και ο Γιάνης. Έλληνες που βρέθηκαν στο παζάρι της Κωνσταντινούπολης άκουσαν τους εμπόρους να τους καλούν στον πάγκο τους με την προσφώνηση «Βαρουφάκης».

Δυναμική, όμως ήταν η παρέμβαση της σεφ και στις ελληνογερμανικές διαπραγματεύσεις. Αναφερόμενη στην Άνγκελα Μέρκελ είπε θα της σέρβιρε «ένα πολύ ωραίο σερμπέτι για να γλυκάνω την ψυχή της. Αυτά τα σερμπέτια δημιουργούν πολύ καλή διάθεση. Δίνουν χαμόγελο».

Διαβάστε ακόμα:

Ο Σάκης Ρουβάς τραγουδάει τον ύμνο του Σύριζα