ΓΙΑΤΙ Η ΖΩΗ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΗΛΩΣΕΙ ΤΟΝ ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΗ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Στη σημερινή Ελλάδα δεν αρκεί να είναι ικανός κάποιος για να πάει μπροστά, πρέπει να έχει και την εύνοια της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Τι κι αν ο Λάμπης Ταγματάρχης, το βράδυ των εκλογών του 2012 έφτασε για πρώτη φορά το κρατικό κανάλι στην κορυφή της τηλεθέασης, τι κι αν άφησε, όταν έφυγε, πλεόνασμα 70 εκατ. ευρώ.

Είναι ακατάλληλος για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, αποφάνθηκε η Ζωή. Και δεν άλλαξε γνώμη ούτε όταν ο πρωθυπουργός, φωτογραφίζοντας την, ζήτησε την άμεση επαναλειτουργία της ΕΡΤ χωρίς άλλη κωλυσιεργία, καλώντας όλους και όλες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

"Δεν υπάρχουν μονόδρομοι, δεν μπορεί να υποστηριχθεί η επιλογή Ταγματάρχη. Δεν συγκρούομαι ούτε με τον πρωθυπουργό ούτε με την κυβέρνηση. Πρέπει να είμαστε πιο συλλογικοί και να μην διαλέγουμε φθαρμένα πρόσωπα", ήταν η απάντηση της.

Η σχέση του Ταγματάρχη με την ΕΡΤ άρχισε το 2010, όταν η κυβέρνηση ΓΑΠ τον επέλεξε για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Από τις πρώτες μέρες της θητείας του συγκρούστηκε με τους συνδικαλιστές και προσωπικά με τον πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη, που τον έχει καταγγείλει με ποταμό ανακοινώσεων.

Αντίθετα, είχε πολύ καλές σχέσεις με τους περισσότερους δημοσιογράφους. Η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε αντιδράσει έντονα και όταν σε άρθρο του στην πρώτη επέτειο του κλεισίματος της ΕΡΤ απέδωσε και στους συνδικαλιστές ευθύνες για τη δυσμενή αυτή εξέλιξη. Η συγκυβέρνηση του 2012 τον θεωρούσε Συριζαίο, οι Συριζαίοι όμως δεν τον θεωρούν δικό τους παιδί.

Τον κατηγορούν μάλιστα ότι το 2004, στο πάρτι της Νόνα για τη βραδιά των Όσκαρ, έστρωσε κόκκινο χαλί, κάτι που τον τοποθετεί στο ΚΚΕ .

Διαβάστε ακόμα:

Κόλαφος για Τσίπρα και Μέρκελ η Eurovision