Η ΑΠΑΤΗ ΣΤΟ ΝΤΙΜΠΕΙΤ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ

 

Ντιμπέιτ σου λέει ο άλλος και γιομίζει ο στόμας του. Χαμός με το ντιμπέιτ. Μια διαδικασία στην οποία τα κόμματα συμφώνησαν και μετά βγήκαν τα ίδια κόμματα να την κατηγορήσουν. Ανακουφισμένα, πάντως, καθώς ο σχεδιασμός ήταν για κατενάτσιο εποχής Χερέρα. Ακόμα και η σκηνοθεσία. Δεν δείχνουμε αντιδράσεις αυτών που δεν μιλούν! Καταπληκτικό. Ομως, η μεγάλη απάτη ήταν άλλη.

Ρίξανε το τυράκι σε κάποιους που μπορεί και να το φάγανε. Στον τελευταίο γύρο, λέει, είχαν το δικαίωμα οι πολιτικοί αρχηγοί να κάνουν ερώτηση σε έναν συνάδελφό τους. Αναλύσεις στήθηκαν πριν που συμφωνούσαν πως άπαντες θα ρωτούσαν τον Τσίπρα, εκτός από τον Καμμένο που θα ρώταγε τον Μεϊμαράκη. Καλά πόση παπαρολογία κυκλοφορεί;

Ηταν δυνατόν πέντε νοματαίοι, πολιτικοί αρχηγοί, να δώσουν από την τσέπη τους πέντε λεπτά χρόνο στον Τσίπρα για να απαντήσει στις ερωτήσεις τους; Αφού ξέρουν πολύ καλά πως η τέχνη του σχεδιασμένου από αυτούς ελληνικού ντιμπέιτ, είναι έτσι ώστε κάποιος να ρωτάει και ο πολιτικός να απαντάει ότι θέλει.

Εγινε φυσικά το ευκόλως προβλέψιμο. Το δικαίωμα των ερωτήσεων δεν το άσκησε κανένας. Πλην του Σταύρου Θεοδωράκη που έθεσε ρητορικό ερώτημα. Μέγα εύρημα! Απευθύνθηκε ταυτοχρόνως σε ΝΔ και Σύριζα, γνωρίζοντας πως η συμφωνία αφορούσε ένα ερώτημα με έναν αποδέκτη. Αρα; Ο Σταύρος έκανε το καθήκον του. Τοποθετήθηκε και ρώτησε χωρίς να έχει δικαίωμα να πάρει απάντηση. Αυτό ακριβώς που ήθελε.

Γιατί απάτη; Γιατί ο τηλεθεατής στήθηκε νομίζοντας ότι οι πολιτικοί άνδρες θα κάνουν παιχνίδι μεταξύ τους. Αφελές. Αλλά συνέβη.

Διαβάστε ακόμα:

Ολο το παρασκήνιο για τον ντιμπέιτ