Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΤΗ ΝΑΝΑ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗ

 

Είναι γνωστή η κυρία Νανά Παλαιτσάκη. Όποιος εμφανίζεται στην τηλεόραση, έτσι ή, αλλοιώς συστηματικά ή, περιπτωσιακά, είναι «γνωστός». Ο κόσμος, δηλαδή, γνωρίζει το όνομα και δύο-τρία πραγματάκια από την κάθε τηλεπερσόνα.

«Γνωστή» και σε μένα η κυρία Νανά Παλαιτσάκη, και αδιάφορη. Το κορίτσι δεν έτυχε να με κερδίσει σαν τηλεθεατής, άρα δεν γνωρίζω τίποτα για τα επαγγελματικά της, πολύ περισσότερο για τα προσωπικά της, τους τρεις γάμους της, τον 33χρονο γιο της.

Με προκάλεσε η δήλωση της κυρίας Νανάς Παλαιτσάκη, ότι το 2009 ο γιατρός της είπε πως της απομένουν μόνον έξι μήνες ζωής. Το κορίτσι αντιμετώπισε τόσο σοβαρό πρόβλημα υγείας που είναι επόμενο να «σκοτώσει» ψυχολογικά τον οποιονδήποτε.

Πέρασαν έξι χρόνια, όχι έξι μήνες, κι ακόμα ζει η κυρία Παλαιτσάκη. Και πιθανότατα να συνεχίσει τη ζωή της και τα προσεχή 6 και 26 και 46 χρόνια. Της είχε πει, λοιπόν, ένα τόσο βαρύ και ασυγχώρητο ψέμα ο γιατρός; Μήπως ο ντόκτωρ ήταν άσχετος, της πλάκας επιστήμων.

Ο αποδυτηριάκιας θα σου πει την αλήθεια. Του γιατρού την «αλήθεια». Έτσι το έβλεπε, έτσι το είπε! Αυτή είναι η αλήθεια, του γιατρού η «αλήθεια».

Βαράει ο σεισμός το σπίτι σου και ο ειδικός, ο επιστήμων αποφασίζει: Αν δεν φτιάξεις υποστηλώματα, το σπίτι σου θα πέσει σε έξι μήνες. Πέρασαν 106 χρόνια και το σπίτι χωρίς καμμία στήριξη δεν έπεσε.

«Φέρε το αμάξι να σου κάνω σέρβις» σου λέει ο συνεργείος «διότι έτσι όπως είναι δεν σε βγάζει το ταξίδι μέχρι Θεσσαλονίκη». Ο άνθρωπος χωρίς να πάει το αμάξι για σέρβις έκανε άλλες επτά φορές τη διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Δεν έχεις να κάνεις με απατεώνα. Όχι. Έχεις να κάνεις με τη σκέψη του ειδικού. Σα γιατρός σκέπτεται ο γιατρός. Πολύ σωστά σα γιατρός συστήνει ότι από χθες έπρεπε να μπεις στο χειρουργείο. Πέρασαν 4,5 χρόνια χωρίς να νοιώσει ο «ασθενής» καμμία ενόχληση λόγω του προβλήματος που χρειαζόταν άμεση επέμβαση.

Εσύ αποφασίζεις! Λαμβάνεις υπ' όψιν ότι ο γιατρός σκέπτεται σα γιατρός και συμφωνείς μαζύ του ή, όχι. Και δεν θα του πεις αύριο «Γιατρέ, δεν με είχες προειδοποιήσεις».

Διαβάστε ακόμα:

Ψευτολονδρέζα το αμόρε του Πέτρου Κωστόπουλου