ΨΩΝΑΡΑ Ο ΡΟΝΑΛΝΤΟ, ΚΑΙ ΦΙΡΜΑΡΑ!

 

Έγινε και ταινία ο Ρονάλντο. Η έκπληξη θα ήταν να μη γίνει. Να μην παίζει το όνομά του και εκτός γηπέδων. Επειδή είναι παικταράς, και στο κάδρο της προσωπικής αντιπαλότητας με τον Μέσι. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ποιος είναι ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, αυτός ο Κριστιάνο της Ρεάλ ή, ο Λιονέλ της Μπαρτσελώνα.

Εδώ η «σύγκριση» παίζει ακόμα και για τους δύο μέγιστους Πελέ και Μαραντόνα, οι οποίοι ανήκουν σε διαφορετικές δεκαετίες. Πολύ περισσότερο για τους Μέσι, Ρονάλντο που κυριαρχούν την ίδια εποχή, σήμερα.

Ο Ρονάλντο λέει στην ταινία, το ντοκυμανταίρ που έγινε για πάρτη του, ότι «Εγώ είμαι καλύτερος, δεν υπάρχει κανένας πιο επάνω από εμένα». Θυμήθηκα τη δήλωση του Κάσιους Κλαίη, πριν βαπτιστεί Μωχάμεντ Άλη, όταν στα 18 του χρόνια αναδείχθηκε ολυμπιονίκης βαρέων βαρών στο μποξ, το 1960 στη Ρώμη: «Είμαι ο πιο γρήγορος, ο πιο δυνατός και ο πιο ωραίος μποξέρ στον κόσμο».

Ψωνάρα ο Ρονάλντο. Δεν χρειάζεται να ανοίξει το στόμα του για να βγάλει την έπαρσή του, την εγωπάθειά του. Ο τρόπος που βηματίζει, που κυττάει είναι αρκετό για να αντιληφθείς ότι είναι ξένα προς αυτόν, πολύ μακρυά αυτά που λέγονται μέτρο, σεμνότητα, σοβαρότητα.

Δεν είναι η διασημότητα που τον τρελλαίνει τον Πορτογάλο. Όχι, βέβαια. Είναι αυτός που είναι. Και την ίδια συμπεριφορά θα κρατούσε εάν ήταν ένα και δύο σκαλοπάτια πιο κάτω σαν ποδοσφαιριστής. Κάποιος άλλος, το ίδιο παικταράς, το ίδιο λεφτάς, αντέχει να ζει και με πιο χαμηλούς τόνους.

Οι παραγωγοί που έκαναν το ντοκυμανταίρ για τη ζωή του Άιρτον Σένα και της Έιμυ Ουανχάουζ γύρισαν και το «Ronaldo», που αναφέρεται στον χολυγουντιανού στυλ σταρ της μπάλλας. Πώς ένα πιτσιρίκι 12χρονο από την Σπόρτιγκ Λισαβώνας, με πατέρα αθεράπευτα αλκοολικό, έγινε ένα παγκόσμιο brandname.

Διαβάστε ακόμα:

Κατασκοπεία στα κορίτσια πριν τον μαραθώνιο